Присъствието ми успокоява ♥ Мъж със Слънце в РИБИ

Овидий, Микеланджело, Ибсен, Виктор Юго, Джон Стайнбек, Габриел Гарсия Маркес, Джак Керуак, Чък Паланюк, Пазолини, Джони Кеш, Стив Джобс

(Lovers, 1869, Pál Szinyei Merse)

За мъж, аз съм сигурно едно от най-чувствителните създания, които някога сте срещали. Защо ли? Защото абсорбирам всичко около себе си. Като гъба попивам онова, което ме заобикаля. Поемам мисли, чувства и настроения едва ли не чрез осмоза. Това може да ви звучи странно, но е истина. Аз действително прониквам в хора и ситуации, и тази моя специфична особеност ме изпълва със съчувствие. Мога да се превъплътя в друг човек и това е най-типичната ми черта. Никога не съм свободен. 

Признавам, че се случва да ме подхвърлят насам-натам поради характера ми. Това понякога ми дотяга. Състоянието прилича на четене на мисли, само че в някои моменти не мога да кажа кое идва от мен и кое възприемам от останалите. Това е отговорност, повярвайте ми! Понякога наистина се обърквам. Трябва да се науча да различавам личното от чуждото. И тъй като ми е трудно да избегна отрицателните настроения, аз гледам да се измъкна винаги когато мога, а на практика непрестанно. Развихрям въображението си, работя упорито или се отдавам на спиритизъм. Опиатите и алкохолът ми помагат и аз често ги използвам.

Всичко това ме прави мил, внимателен, любезен, любвеобилен и предан. Присъствието ми успокоява. Лесно се поддавам на внушения — помислете си за нещо и аз тутакси ще откликна. Някои казват, че не съм от тази земя, и наистина допада ми да живея с видения, да се взирам отвъд земните предели. Обичам да окуражавам хората около мен. Животът никак не е прост и не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Ето защо вярвам в чудеса и магии от всякакъв вид.

Моята идеална жена разбира мечтателната ми природа и пътя, по който тя ме води. Умна и романтична, тя е по-практична от мен (което не е никак трудно!) и когато, редом с призванието си, открия и нея, няма по-силен човек в света от мен.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: Lovers, 1869, Pál Szinyei Merse, commons.wikimedia.org

3641 Преглеждания