6 причини защо мъжете, които четат са по-добрите гаджета

Виждали ли сте някога бившият си с книга в ръка? Някога говорили ли сте за книги? Ако не може би трябва да помислите за смяна на типа, защото истината е, че мъжете, които четат са по-добрите мъже. Защо е така ли? Много просто! След като пречупят живота на друг човек през своята призма, те разбират какво е да напуснеш рамките на тялото и възприятията си, какво е да видиш света през чуждите очи. Те имат достъп до стотици души и колективната мъдрост на всички от тях. Те виждат неща, които никога няма да разберат, преживяват смъртта на хора, които никога няма да срещнат. Те се научават какво значи да бъдеш жена и мъж едновременно. Те знаят какво е да страдаш. Те са мъдри отвъд си годините си...

Сещаме се за поне още 6 причини защо мъжете, които четат са по-добрите гаджета, съпрузи и родители. Ето ги.

1. Той никога няма да спре по средата.

Мъж, който обича да чете, не би прекъснал нещо по средата, не би оставил делата си недовършени, чувствата си недоизказани... Той просто не би си го позволил, защото отлично знае, че така рискува да изпусне един разтърсващ финал.

2. Той умее да чете между редовете.

Мъжът, който обича да чете книги, се е научил да чете и между редовете. Той не се нуждае от много обяснения, защото и без това отлично улавя скритото зад тъжното женско: „Добре съм."

3. Той никога не съди от пръв поглед.

Той познава света по-добре. Четейки е пътувал много, срещал е всякакви хора, от всякакви култури, етноси и религии, с различен цвят на кожата и сексуална ориентация. Надничал е в интимния живот и е ставал съпричастен с всевъзможни съдби. Този мъж се е научил да бъде толерантен и отлично е схванал идеята на Харпър Ли: "Не бързай да съдиш или мразиш някого, преди да си се разходил в неговите обувки."

4. Той винаги е като глътка свеж въздух.

Той е човек с идеи. Той обитава живота на главните герои, за които чете и участва в техните борби. Той е жаден и жаждата за живот е това, което го прави толкова обаятелен.

5. Той познава жените.

За разлика от мъжете, които си изграждат нереални, фалшиви представи за перфектната жена от лековатите образи на екрана, четящият мъж има по-дълбоко разбиране за сложните вътрешни терзания на слабия пол. Той вече е бил жена... стотици пъти... четейки.

6. Той не би те упреквал заради миналото ти.

Използваната книга е по-хубава от новата, защото притежава характер. Никой не минава през живота сам и всеки човек, който чете, знае, че историята на партньора му е част от самия него, тя е това, което го е направило толкова ценен и уникален.

Изображения: pinterest.com

15371 Преглеждания