Одри Хепбърн ~ Красотата говори с очите и душата

Очарователна, крехка жена. Талантлива актриса, на която авторитетния Американски институт за киноизкуство, отрежда почетно място в златната тройка на най-великите актриси на американското кино. Огромна душа и огромни очи, пълни с любов. Посветена на професията си и хуманитарните мисии, които я пращат по всички горещи точки на света. Мъдрите думи на красивата Одри Хепбърн са най-прекият път към сърцата на хората.

♥ Хората, много повече от вещите, имат нужда да бъдат избирани, поправяни, поставяни на място и подреждани. Никога никого не изхвърляте от живота си.

♥ Хората ме припознават с онези времена, когато филмите бяха приятни, жените носеха красиви рокли и свиреше прекрасна музика. Обожавам, когато ми пращат писма, за да ми кажат: "Бях в ужасно настроение, отидох на кино, гледах ваш филм и всичко се промени".

♥ Казват, че любовта е най-добрата инвестиция - колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Но истината е, че любовта е най-уникалния дар. Колкото повече я даряваш, толкова повече се ражда в самите нас. Ако можехме да проумеем всичко това, животът ни щеше да е по-лек.

 

♥ Гордея се, че съм посветена на работа, която носи удоволствие, създава красота, пробужда съвестта, предизвиква състрадание и навярно най-главното - дава на милиони хора възможността да си отдъхнат за кратко от нашия така жесток свят.

♥ Успехът ми налага задължението да живея така, че да бъда достойна за него. А ако имам късмет, дори да го преживея.

♥ Щастието не идва в живота ви с фанфари... Най-красивите неща, които даряват истинско щастие пристъпват тихо на пръсти и чакат мига, в който ще ги забележите.

♥ Красотата на жените трябва да се вижда в очите й - това е вратата към нейното сърце - там, където живее любовта.

 

♥ Обожавам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че да се смея - това е, което най-много обичам. Смехът е лек за много болести. Навярно, той е най-важното нещо у хората.

♥ Красотата на жените расте с годините.

♥ Да даваш, означава да живееш. Ако спреш да даваш, няма за какво да живееш.

♥ Не бъдете равнодушни. Това е най-доброто, което може да направите в живота.

Снимки: xena.yuku.com, classiccinemagold.com, sheknows.com, pinterest.com

29896 Преглеждания