Човек с вилица в света на супите | Ноел Галахър

18 неща, които вбесяват китариста на OASIS

Той е лесна мишена, защото винаги първи нанася удар по всеки, който му се изпречи или изрепчи. За последните няколко години, грубия манчестърски глас на Ноел се изказа за много знаменитости, като не пропусна и своя брат Лиъм, бивш фронтмен на Oasis. И ако имате време да се заслушате по-подробно в неговите нападки, ще разберете, че всичко това съвсем не е поза, а проявление на крайна ранимост, облечена в циничност. Към себе си, Ноел е също толкова безжалостен, както и към другите, а ако жертвите на неговите словесни атаки устоят на напъна, ефектът е обратен – те печелят неговото уважение. Едно е ясно – Ноел е съвсем честен, а истината оказва се, предизвиква възмущение. Но на кой му пука за това? Със сигурност, не и на него.

1. Oasis
Ако можех да опиша кариерата си като филм, то Oasis е нещо средно между "Вълкът от Уолстрийт" и "Спасяването на редник Райън". Постоянна борба и хаос.

2. За колегите в групата
Прекарах 20 години в група, която правеше всичко по взаимно съгласие. Да ме удари гръм, ако отново се съглася на това. Изобщо, мисля си, че най-якия период на Oasis беше, когато за всичко отговарях единствено аз.

3. Реакцията на жена му към музиката, която прави
Престанах да свиря на жена си, защото тя е способна да каже единствено: "Добре. Харесва ми. Бива. Добре".

4. Хората, които четат книги
Онези, дето пишат, четат, вторачват се в книгите... Те, по дяволите, се мислят за много по-висши от нас, бедните драскачи на нещастни песнички, които заработват по този начин. Книготърговци, писатели, собственици на библиотеки – я ходете на майната си!

5. Кани Уест
Някой трябва да му купи на тоя тъпак речник, за да намери там думата "талантлив". Дайте този речник на Кани от мен, ето, готов съм да го надпиша – само и само да разбере смисъла на тая дума.

6. Бионсе
По-добре да пукна, ако това, което прави Бионсе има нещо общо с музиката.

7. Еротичните романи
"Петдесет нюанса сиво"? Нееее, "Петдесет нюанса лайняно".

8. Съвременната поп-музика
Новата поп-музика е пълна тъпня. Даже няма думи да я опиша. Ако трябва да й дам цвят, пада й се бежовото.

9. За своя брат Лиъм
Той е завършен лъжец. С всички сили се стреми да се издъни. Например, не се появи на концерта в Америка. Няма думи, които да опишат безумието на тоя човек. Той е груб, самоуверен, зъл и мързелив. По-лош човек в живота си не съм виждал. Човек с вилица в света на супите.

10. Насилието, свързано с хип-хопа
В Англия нашата музика е израз на чувствата на работническата класа. Имаме доста общо с хип-хопа. Само дето не се гърмим и разстрелваме.

11. Да бъдеш готин – или да не бъдеш.
Да си готин не значи да седиш в ъгъла със слънчеви очила, да пушиш цигара, да попийваш шампанско и да цитираш Джак Керуак. Да си готин – това е когато не ти дреме какво говориш и са как си се облякъл. Готино е да не бъдеш готин.

12. Майли Сайръс
Има такава тенденция – девойки да излизат от кожата си, само и само да изглеждат предизвикателно. Или отчаяно да искат да започнат "разговор" за нещо дето хич не разбират. А цялата работа е в това, че те самите са едно голямо нищо. В Англия наричаме подобно състояние "насипно". И къде е тайната? Ами, просто напиши хубава песен. Не ми снимай голия си задник и цици – просто напиши нещо свястно, по дяволите. Наскоро гледах Майли Сайръс и си казах – "Твойта м@йка, каква е тая простотия, бе?"

13. Пънк-рока
Винаги започва по един и същи начин – първо буря, после затишие. Мисля, че авангардният пънк-рок ще се върне, отново ще бъде едно огромно лайно, а после следва завръщането на китарите.

14. Виктория Бекъм
За какъв дявол и как точно, Виктория Бекъм пише книга? Та тя дори не може едновременно да ходи по права линия и да дъвче дъвка – книга!?

15. Фил Колинс
За да бъдеш успешен, не е нужно да си изключително добър музикант. Ето, само погледнете Фил Колинс.

16. Успех
Успехът може да погуби човека. Ако го преследваш, можеш да си изгубиш ума.

17. За повторното събиране на Oasis
Да, съгласен съм веднага срещу половин милиард. Предпочитам паунда, но бих приел и смотаните ви долари.

18. За своя талант
Какъв съм аз като китарист? В най-добрият случай – посредствен.

Източник ~ rollingstone.ru
Снимки ~ news247.info, vogue.com, illinoisentertainer.com, live4ever.proboards.com

7409 Преглеждания