Реалността е в окото на наблюдателя! ~ Бербел Мор

„Ако някой прави нещо глупаво, значи в момента просто не му хрумва нищо по-добро. Не се занимавай с некадърността на другите, а по-добре се погрижи за своите собствени умения.“

Внимавай какво си пожелаваш, за да не ти се сбъдне!“ са казали мъдрите хора, а в книгата си „Поръчки до Вселената“ Бербел Мор ни разказва личните си преживявания и констатации за това как мислите и желанията ни работят в синхрон с Вселената. Всъщност мечтите ни винаги се сбъдват, така че е добре да се научим да мечтаем правилно.

 

За да програмираш подсъзнанието си, не е необходимо да прилагаш специална техника на дишане или да изпадаш в транс. Единственото необходимо е по детски невинно просто да кажеш, да помислиш и да почувстваш какво искаш. И то ще дойде.
ОБАЧЕ: Това, от което тайно се страхуваш, идва първо. Нито подсъзнанието ти, нито Вселената разбират формулировката: „НЕ искам това или онова. Дано само не се случи това или онова". Думичката „не" се задрасква и картинката, която е била в главата ти, започва да става действителност. Например: Седни си спокойно и в течение на три минути НЕ мисли за бяла мечка. Вероятно никога досега не си мислил толкова усилено за бели мечки, както в този случай. Следователно: Всичко, което НЕ искаш и виждаш като картина пред очите си, блокира истинското желание.

Природата има интерес  хората да са щастливи. Щастливите хора зачитат природата и се отнасят съзнателно с нея.

По закона за резонанса ти привличаш само хора и ситуации, които представляват огледало на вътрешния ти мир. Ако съзираш красотата в другия, значи тъкмо си открил красотата на собствената си същност. Ако другите те съсипват, значи всъщност ти сам се съсипваш.

В един храм имало зала с хиляда огледала. Един ден едно куче се загубило в храма и попаднало в залата. Изведнъж то се видяло изправено срещу 1000 огледални образа, започнало да ръмжи и да лае по предполагаемите си противници. Те също му се озъбили многократно и отвърнали на лая му. Кучето се разярило още повече. Накрая то се пренапрегнало до такава степен, че умряло. Минало известно време. Един ден друго куче попаднало в същата зала с хиляда огледала. И това куче видяло, че е обградено от хиляда свои двойници. То помахало радостно с опашка и хиляда кучета му отвърнали със същото и се зарадвали с него. Кучето напуснало храма радостно и окуражено. Никой никога няма да го разбере, но ти се запитай дали си по-скоро като първото или като втоpoтo куче?

С лявото, логическо мозъчно полукълбо ние можем да възприемем около 7 впечатления на секунда (светлини, звуци, миризми и т.н.). С дясното, творческо полукълбо възприемаме до 10 000 впечатления на секунда. След това съхраняваме повечето от тях в подсъзнанието си, т.е. казано с други думи: съотношението между това, което съзнателно виждаме и разбираме, и това, което знае вътрешният ни глас или подсъзнанието, е около 7:10 000. Така че ние знаем поне хиляда пъти повече от това, което знаем, че знаем. Ясно ли е?

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА МИСЛИШ ОТРИЦАТЕЛНО, КОГАТО СИ ОТПУСНАТ. Това означава, че истинската ти природа е да бъдеш щастлив. Трябва да се свиеш и напрегнеш, за да бъдеш нещастен.

Постави себе си на първо място. Преди всички други. Грижи се за себе си, преди да се погрижиш за съпруга, чудесните деца, родителите. Постави себе си на първо място и се погрижи за самия себе си! Живей твоята собствена истина. И нещата в живота ти ще започнат да се променят. Ако поставиш другите на първо място, ако се стараеш първо да се погрижиш за другите, преди да си се погрижил за себе си, тогава ще се измориш. Ще бъдеш изтощен и няма да ти се прави нищо. И когато почувстваш тази умора, това изтощение и въпреки всичко трябва да продължаваш да правиш още u още, тогава ще се разстройваш все повече и вътре в теб ще започне да расте ненавист. Все повече се разстройваш, но въпреки това трябва да се грижиш за другите, въпреки, че си толкова изморен. Разстроен си и нямаш време за себе си. Обаче предварително си програмиран, че трябва да правиш именно това. Затова, разбира се, не показваш раздразнителността си. И си я таиш вътре в теб. И раздразнителността прераства в гняв и неудовлетвореност. Чувстваш се ядосан и неудовлетворен. Имаш чувството, че трябва да помагаш на другите, без да се дразниш - и така започваш да се обвиняваш. „Не съм достатъчно добър.", „Не мога да се грижа за всички останали, за които би трябвало да се грижа, преди да се погрижа за себе си." „Не съм достатъчно добър. Не съм достатъчно силен. Трябва да обичам всички тези хора, не да ги мразя." Самообвиненията нарастват. Растат и гневът и разочарованието спрямо другите.Обаче ти, естествено, си мълчиш и криеш всичко това в себе си. И радостта от това, да помагаш на другите, изчезва. Потъваш в този гняв и тази неудовлетвореност и тези угризения. Решението е много просто: Поеми по- голям ангажимент към самия себе си! Постави себе си на първо място. Погрижи се за самия себе си. Когато обичаш себе си, тогава изпитваш голяма радост. Когато се обичаш, когато се чувстваш щастлив, тогава се оглеждаш наоколо: „Как да споделя радостта си? Как да споделя тази любов? Този любов е толкова силна, на кого да я дам? Вътре в мен има още толкова много, което иска да се излее." И тогава започваш да помагаш на другите. Но го правиш с радост и високо оценяваш това, че те ти позволяват да споделиш с тях част от своята любов и радост! Благодарен си за възможността да даваш от това изобилие! Затова: Винаги поставяй Себе си на първо място! Поеми по-голям ангажимент към самия себе си!

Будният и спящият човек се различават единствено по това, че единият създава реалността си съзнателно, а другият - несъзнателно. Няма начин обаче да не я създаваш.

Изобщо човек, който винаги приема най-лошото за живота е глупаво критичен. Човек, който винаги приема най-доброто за живота е интелигентно наивен.

Дали дъждовният ден е хубав или лош ден зависи от твоя избор и от твоята свободна воля. Сам по себе си дъждът е точно толкова хубав, колкото и всичко останало. Той е свеж, пречиства  въздуха, придава на природата по-сочни цветове, идеален е да си вземеш отпускаща вана и т.н.

Повиши качеството на живота си и тогава животът ще повиши количеството на качеството.

Следвай своя усет. Ако определено познание не те кара да се чувстваш добре, значи все още не си открил истината.

Добре е всеки ден да се упражняваме да бъдем щастливи, иначе е възможно да припаднем от уплаха при „твърде много щастие накуп" и да се свестим, едва когато шансът вече е отминал.

Няма проблем без решение, така както няма и медал само с една страна, защото това не би било медал.

Божията воля винаги иска да превърна живота си в земен рай. Ако по силата на моята свободна воля реша да хленча, тогава трябва да си играя ролята сам - без помощ „отгоре".

Онзи, който твърде много се страхува от лошите неща, пропуска добрите. Онзи, който твърде много се страхува от смъртта, пропуска живота.

Човек, който ежедневно улавя малките шансове и възможности, улавя и – обикновено внезапно появилите се - големи шансове суверенно и без колебания. Човек, който никога не се е упражнявал и само чака ЕДИНСТВЕНИЯ ГОЛЯМ ШАНС, се изнервя и е под напрежение, че трябва да се справи. Той не знае какво да прави, когато се появи големият шанс - и шансът си отива.

Животът ти подражава във всичко: Ти се чувстваш добре по отношение на малките неща - тогава животът ще се погрижи да се чувстваш добре и в големите. Ако се оплакваш, мърмориш, дремеш и не виждаш малките чудеса на живота, той ще се погрижи да имаш и достатъчно големи причини за оплакване и мърморене. Върши си добре работата (за малките неща), тогава и животът ще върши своята работа добре (за големите неща). Защото животът гледа на твоите „аванси" като на израз на това, което искаш, и „послушно" подрежда всичко по твоя воля!

Изобщо няма нужда да решаваш сам проблемите и трудностите от какъвто и да било характер. Когато си във връзка с вътрешния си глас (не непрекъснато, но все по-често), тогава цялата вселенска мъдрост винаги ще ти помага.

Ако mu липсват идеи, не питай ума си, а попитай сърцето си и усета си. Ако ти предстоят трудни разговори, не ги обсъждай с разума си, а със сърцето и вярвай, че винаги има решение, от което всички да са доволни.

Човек може да бъде мързелив по хитър или по глупав начин. Глупавите мързеливци си създават ПОВЕЧЕ работа чрез своя мързел, а хитрите мързеливци повишават своята ефективност, така че да имат по-малко работа. Също така е глупаво да правиш всичко сам и да си твърде мързелив, за да поддържаш контакт с вътрешния си глас. Така си създаваш ПОВЕЧЕ работа. Хитро е винаги да бъдеш мил с вътрешния си глас, защото в такъв случай можеш да действаш творчески заедно с Вселената. ТОВА е истинската ефективност.

Любовта към всички създания е ключът към това, ти самият да станеш осъзнат творец, тъй като любовта ни кара да престанем да създаваме неосъзнато нежелани неща.

Всеки човек има своите индивидуални възможности да води щастлив и пълноценен живот. Без съмнение предпоставка за това е да познаваш себе си, и то възможно най-пълно. Защото как мислите, дали ще бъде щастлива една овца, която ходи във вълчето училищепи се опитва да стане добър вълк, или пък обратното??!

Мислите и чувствата са като малки вируси - те се размножават с бясна скорост. Ти самият решаваш дали вирусът ще носи добро настроение или ще е намръщен и кисел .

Кое те прави по-щастлив: да се занимаваш с това, което искаш, и да го умножаваш, или с това, което не искаш, и да се бориш с него?

Най-хитрото, което можеш да направиш, е да смяташ, че всичко е добре, независимо, колко е зле. Не след дълго и „животът ще се предаде" - ще се нагоди към твоя дух и ще ти доставя само хубави неща. Това е така, защото ти създаваш своята реалност със своята свободна воля. Ти създаваш реалността чрез това, което мислиш за нея, и притежаваш свободната воля да мислиш това, което искаш. Това не е висша езотерика, а по-скоро модерна квантова физика. Човек изгражда реалността чрез очакванията си. Очаквай нещата да бъдат „зле" и те ще бъдат зле и ще стават все по-зле. Очаквай, нещата да бъдат „добре" и те ще бъдат добре и ще стават все по-добре. Опитай с твоите близки, ако не ми вярваш. В понеделник очаквай най-лошото, а във вторник най-доброто. В кой ден хората са по-мили?

Обичай лошото и тогава доброто трябва да дойде. Обичай всички „тъпи" хора (по принцип на второ място СЛЕД теб самия) и те ще стават все по-мили. Обичай всички трудни ситуации и те ще стават все по-леки.

Първото, което идва, е това, от което тайно се страхуваш. Така че бъди хитър и очаквай винаги най-доброто. Ако нещо не се получи, винаги мисли, че следващата възможност ще бъде по-добра.

Ако направиш Вселената свой бизнес партньор, най-добър приятел и треньор в живота, ще си спестиш време, ядове, разходи и усилия. Ще можеш да свършиш повече за по-малко време и така ще спечелиш повече свободно време, успехи и по-добро настроение.

Според учените твърде дългите размишления и твърде многото знания пречат на процеса на взимане на решение. Това съобщи през 2000 г. едно немско списание въз основа на проучване на берлинския институт „Макс Планк" за образованието. Според това проучване при избора на пакет от акции от 1600-те участващи по-добри резултати са постигнали тези, които са се доверили единствено на интуицията си. Бъди умен и се довери на интуицията си. Ако освен това съобщиш на мозъка си, че чрез логическото си полукълбо той възприема само около 7 впечатления на секунда, докато интуицията възприема около 10 000 впечатления чрез творческото полукълбо, тогава и най-критичният ум ще сметне, че е логично и разумно честичко да „си държи устата затворена" и да даде предимство на интуицията. Интуицията просто има достъп до една доста по-обширна база данни, отколкото разума.

Никое бебе не се ражда на този свят изнервено или пък с комплекс за малоценност. Радостта, любовта и пълнотата във всичко са естественото ти състояние. Всичко останало е изкуствено и представлява заблуда.

Знаеше ли, че е установено, че ръководителят на даден експеримент влияе на резултата със своите очаквания? Поради тази причина повечето опити се управляват от компютър, тъй като компютърът няма очаквания. Той не се е занимавал със самовнушение, нито с дълго медитиране, та да се „научи" как да повлияе на резултата. Тъкмо напротив - не прави нищо по въпроса и въпреки това не може да го предотврати. Така че повлияването на реалността посредством очаквания не е способност, която се научава, а вродено характерно качество на човека. ТО важи и за теб. Ако очакваш да НЯМАШ влияние върху своята реалност, тогава реалността ще бъде достатъчно любезна да ти се представи така, сякаш ти нямаш никакво влияние върху нищо!!!

Ако искам да отида в Рим, първо трябва да знам къде се намирам в момента, за да знам как да продължа. Дали първо ми трябва кораб, тъй като съм застанал край брега, или пък планинска железница, тъй като стоя в подножието на един връх? Ако искам да стана богат, щастлив и т.н. също така е необходимо да знам къде съм, кой съм и каква би могла да бъде следващата ми стъпка. Тръгна ли във вярната посока, пътепоказателите ще се появят от само себе си.

Ако някой е осъзнал, че съществуват духовни и невидими сили, това не доказва, че този човек е добър. То доказва само, че всеки може да стигне до това осъзнаване, без да е просветлен.

Онзи, който знае, че истинската му цел в живота се състои просто в това, да бъде щастлив, може да даде предимство на мъдростта и не му се налага да упорства в глупостта.

Можеш да обикаляш целия свят през отпуската, но ако не се чувстваш истински добре вътре в теб, никъде няма истински да си починеш.

Поради многото страдания по земята някои хора се питат какво всъщност прави Господ на небето, освен да си почива. Други хора смятат, че Той е дал на всеки от нас силата да предотвратяваме всички тези страдания. Ние обаче често използваме свободната си воля за това, просто да не задействаме тази сила.

Избрано от: „Поръчки до Вселената“ Бербел Мор, изд.Кибеа
Снимка на авторката: bewusstseinblog.alex-energies.org

8871 Преглеждания