Аристократичните героини на сър Сесил БИЙТЪН

ВИЖ ГАЛЕРИЯ 25 снимки

Cecil Beaton by Cecil Beaton, 1934

Сър Сесил Бийтън (1904 ~ 1980) е сред най-знаменитите и уважавани британски фотографи на 20-ти век. Създадените от него портрети крачат във времето с изключителна елегантност, изящество и стил. Вдъхновяващата му работа и до днес има свои верни последователи в лицето на съвременните фотографи Марио Тестино и Дейвид Бейли.

В търсене на възможност за развие на фотографския си талант, Бийтън става част от прочутата лондонска аристократична бохема The Bright Young Things. Той е нает като щатен фотограф във Vanity Fairand Vogue, където създава своя прочут стил на позиране – седнали героини и необичаен фон. Бийтън публикува първата си колекция със снимки през 1930 г. в албума The Book of Beauty, а името му става популярно дотам, че бива поканен за официален фотограф на сватбата на Уиндзорския херцог и Уолис Уорфийлд през 1937 г. и коронясването на Кралица Елизабет през 1953 г.

Сър Сесил Бийтън несъмнено е бил любим фотограф на много знаменитости и аристократи. От Мерилин Монро до британската кралица, следват черно-белите портрети на едни от най-впечатляващите жени на 20-ти век.  

Lee Radziwill and Jackie Kennedy Onassis by Cecil Beaton for Vogue at a debutante ball, 1951

Jean Shrimpton, 1964

Julie Andrews, 1959

Katharine Hepburn, 1935

Loretta Young, 1930

Maria Callas, 1957

Marilyn Monroe, 1956

Marlene Dietrich, 1930

Maya Plisetskaya, 1964

Nancy James, 1955

Queen Elizabeth II with Prince Andrew, 1960

Sandra Douglas Home, 1967

Twiggy, 1968

Vivien Leigh as Anna Karenina, 1946

Grace Kelly, 1954

Audrey Hepburn, 1954

Barbra Streisand, 1969

Bianca Jagger, 1970's

Coco Chanel, 31 rue Cambon, Paris, 1965

Dorian Leigh, salon de Reddish House, 1950's

Elizabeth Taylor, 1971

Fiona Campbell-Walter, 1954

Greta Garbo, 1946

Cecil Beaton In the drawing room at Reddish House, Wiltshire, May 1978. © Arnold Newman

Снимки: theredlist.com, pinterest.com

Webstage.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK