За мен беше важно да не стъпвам на политическата сцена ♥ Джон КЕНЕДИ младши

"Хората често ми казват, че мога да бъда велик човек. Аз предпочитам да бъда добър човек."

(John F. Kennedy Jr. salutes his father’s casket in Washington, 1963)

В деня на своя 3-ти рожден ден, 25 ноември 1963 г., малкият син на Президента на САЩ присъства на погребението на своя баща, застрелян 3 дни по-рано в Далас. Снимката с невръстния Джон Кeнеди младши, който отдава чест наравно с останалите военни лица на официалната церемония, обикаля целия свят. Превръща се в една от най-разтърсващите фотографии в историята, запечатала толкова неизговорени думи. Папараците следват отблизо живота на Джон Кенеди младши през годините – като ученик и доведен син на гръцкия милиардер Аристотел Онасис, като красив млад мъж, чиито лик грее от кориците на всички светски списания, като най-желания ерген на Америка, който подарява сърцето си на изящната Каролин Бисет, а любовта им се превръща в най-щастливата приказка на света. Принцът на Америка – така наричат Джон Кенеди младши, чиято харизма е всепокоряваща. Дързък, очарователен, аристократичен, журналист, адвокат, издател – Джон младши предизвиква възторг, а бъдещето му е повече от обещаващо. На 16 юли 1999 г. приказката свършва. Двумоторният самолет, пилотиран от самия него, излита от летище Феърфийлд (Ню Джързи) и се отправя към остров Мартас Винярд, Масачузетс на път за Кейп Код, където младото семейство Кенеди е поканено на сватба. Самолетът се разбива малко преди да достигне целта си – в катастрофата загиват Джон, съпругата му Каролин и сестра й Лорън Бисет.

За детството, своето семейство и избрания път, с думите на Джон Кенеди младши.


(25 ноември 1960 ~ 16 юли 1999)

Спомням си, как играехме под огромното дървено бюро в Белия дом. Майка ми не харесваше да дъвчем дъвка, затова ние отивахме в кабинета на татко и той тайно ни даваше дъвка под масата.

Хората често ми казват, че мога да бъда велик човек. Аз предпочитам да бъда добър човек.

Веднъж влезеш ли в политиката, ти си вътре – подобно на армията. По-добре да бъдеш абсолютно уверен, че това наистина е нещото, което искаш да правиш до края на живота си и да изпълниш тази мисия. Това със сигурност ограбва много от твоята личност и семейния ти живот. Видял съм го лично.

Моето семейство е изключително сплотено. И противно на всеобщото мнение по въпроса, моята майка никога не е имала стриктни планове за мен и сестра ми. Навярно именно затова ние се чувстваме толкова близки и имаме съвсем нормален живот. Без да е Кенеди, тя можеше да разпознае и добрите, и опасните страни на живота. Едно от нещата, изцяло заслуга на майка ми е, че направи спомена и присъствието на нашия баща много осезаем и жив за нас.

За мен беше важно да не стъпвам на политическата сцена по редица причини. Мисля, че всеки има нужда да почувства, че е тук, за да създаде нещо свое, по своите правила.

Бих искал да видя как Profile in Courage Award се превръща в това, което е наградата „Оскар” за филмовата индустрия или Нобеловата награда за мир и икономика – единствената награда, която признава постиженията и куража в обществения живот.

Хората могат за кажат много по-лоши неща за теб от това, че си наистина красив и изглеждаш добре по бански.

Относно признанието “Sexiest Man Alive 1988” на People Magazine

Много ми е трудно да говоря за наследство или за мистичност. Това е моето семейство. Моята майка. Моята сестра. Моят баща. Ние сме семейство, като всяко друго. Грижим се един за друг. Фактът, че има трудности и пречки, ни прави още по-близки.

(JFK Jr. with his father at the White House at age two)

(President John F. Kennedy and John John in the Oval Office, October 1963. Photo: Stanley Tretick)

(John F. Kennedy Jr. salutes his father’s casket in Washington, 1963)

(John Kennedy Jr. and Carolyn Bessette, PEOPLE magazine, 1999)

Източник: strengthawakening.com
Снимки: Rare Historical Photos, en.wikipedia.org, pinterest.com, biagioprivitera.it

9156 Преглеждания