„Трябва да разбираш ясно, че ти си едно клонче от дървото. Корените са в миналото. Ти никога няма да ги видиш, но те при това те хранят. И ако се откъснеш от корените, ще загинеш.”

Александър Литвин е изследовател, писател, създател на системата за интуитивно възприятие на света. По образование е медик, второто му образование е фармацевтика, в продължение на 15 години работи като военен лекар в Чукотка. След като се уволнява от армията, работи в митницата в родния си град, получава юридическо образование. На широката аудитория Литвин става известен след победата си в телевизионния проект "Битка на екстрасенси". Живее в Москва, има частна практика, занимава се с бизнес-консултации, а така също с исторически изследвания, изучаване на енергийните закони на природата. Майстор на спорта по волейбол. В свободното си време пътешества, увлича се от лов и риболов. Женен, баща на четирима синове. 
В разгара на снимките в телевизията умира първата му съпруга
 Наталия. Александър заминава за погребението в Троицк, където живее тогава, и не знае дали ще продължи участието си в "Битката..." Но да остане сам у дома се оказва непосилно тежко и той се връща в Москва, наема малко жилище за себе си и за синовете си. Тогава по-големият Евгений е на 24, вече е завършил юридическия факултет на МГУ и работи, а по-малкият Алберт току-що е постъпил в същия факултет. Александър работи почти денонощно, без никакви планове за личен живот. На 28 декември 2008 г. в 2 часа през нощта непознато момиче му изпраща съобщение в социалната мрежа с вик за помощ  до сутринта трябва да вземе решение за тежко болната си майка  да се започне лечение без никакви гаранции или най-много месец живот. Въпреки че всеки ден получава много подобни запитвания, той се отзовава и дава съвет да се започне химиотерапия. През март 2009 изписват майката в добро състояние. Тогава се срещат за първи път  момичето Альона и Александър. След две седмици той вече знае, че ще се ожени за нея. През 2012 г. се ражда третият му син Владимир, а три години по-късно и четвъртият – Александър.

"На този свят" е цикъл статии, в които Литвин се е опитал да засегне най-важните аспекти на човешкия живот.

Обещах да ви разкажа защо в някои семейства в продължение на дълго време няма деца, при условие, че е поставена правилна медицинска диагноза и се изключват проблеми на физическо ниво. Какво се разбира под дълго време? За мен дълго време това е над 8 години и ето защо. 

Съдбата (провидението, енергийните закони на взаимодействието) е мъдра и тя просто изчаква, за да ни "даде" деца, максимално балансирани, подходящи по енергетика за двамата родители. С други думи, енергийната картина, създадена от предците, може да се променя в рамките на онези 10%, които ни "принадлежат". 

До 8 години са нужни, за да попаднат индивидуалните генератори на енергия на родителите в нужния резонанс, който на свой ред да доведе до това, че да се получи потомство с най-благоприятно съчетание на енергетики. 

Този случай, между другото, се поддава на нелошо коригиране, понеже всичко, което трябва да се направи, е да се приведат енергиите в резонанс. Разбира се, нужна е работа търпелива и индивидуална – понякога е необходимо географско преместване, смяна на местожителство, понякога е необходимо да се "отслаби" или "усили" единия от партньорите, понякога е достатъчно да се смени начина на живот и/или професията, понякога трябва да се отстранят от обкръжението хората с несъвместима енергетика. 

Ако някому се налага да чака повече от 8 години, то най-вероятно причината е в неблагоприятно съчетание на родителските енергетики, което ще опиша. 

Възможно е хората дотолкова да не си подхождат един на друг енергийно, че може да им се родят само болни (физически или психически) деца. И тук вече съдбата използва всички начини, за да избегне това.

Например, много страстните емоционални отношения (това, което наричат "любов до полуда" или казват още "противоположностите се привличат") като правило дават нездраво потомство. Изглежда нелогично - вулкан от чувства и емоции, "любов, каквато се среща веднъж в живота". На енергийно ниво обаче, такива отношения могат да се сравнят с късо съединение, което както е известно не води до нищо хубаво. Това е било известно още много преди нас  знахарите смятали такава любов за болест, а болестите като правило са заразни. Така че от такива "болезнени" отношения може да се роди само болно дете. Китайците, например, за да опростят ситуацията, са си създали класификация на неблагоприятните съчетания – достатъчно е да се обърне човек към китайския хороскоп. 

Още един доста важен момент се състои в това, че хората не си подхождат един на друг, но вече по други характеристики. И тогава може да се получи така, че не децата да бъдат болни, а един от съпрузите да бъде заплашен от ранна смърт, ако този брак продължава.

Съдбата, като не им дава деца, по този начин ги "подтиква" към раздяла, за да могат те да създадат по-безопасен брак с друг човек. Примерите за това са милиони, и вие сами ще си спомните случаи сред своите познати, когато в следващите им бракове и у двамата лесно и бързо се появяват здрави деца. 

При условие, че се изключват проблеми на физическо ниво, ясно е, че само две са основните, най-разпространените причини, макар да има и други частни случаи. 

Какво се случва тогава, когато има проблеми на физическо ниво? Предполагам, че моята аудитория вече владее достатъчно знания, за да разбере, че първопричината за всички нарушения в работата на системите в организма лежи в областта на енергетиката. Нарушаването на енергийния баланс е първопричина за всичко онова, което се случва на физическо ниво. Всяка диагноза вече е нарушение на баланса. Ако не е възможно да се постави диагноза или тя непрекъснато се променя, то има повод сериозно да се замислите за енергийната съставляваща. 

Безплодието е едно от следствията на нарушения енергиен баланс. И за щастие, то не винаги е фатално – в моята практика съм срещал различни ситуации, свързани с този проблем, които са били решени сполучливо. Най-сложно става, когато безплодието е предизвикано от "заслугите" на предците, когато продължението на рода в определен момент спира. Тук вече едва ли може да се направи нещо, за съжаление. 

Случва се така, че на един от съпрузите му се е паднало в наследство от предците енергиен проблем – често наричат това "родово проклятие". Какво е това? Този тип квалифицирано енергийно въздействие, което като правило се изразява в невъзможност за продължителни партньорски отношения, в невъзможност да се родят деца, в пълна или частична загуба (затваряне) на интуицията. Ако такъв човек с "подарък от миналото" е взел за съпруг човек с кристално чиста енергетика, излиза, че съдбата няма за какво да "наказва" неговата втора половинка, давайки й болно дете. А друго от този съпруг едва ли може да се роди, уви... 

Що се отнася до прекъсването на бременността, то тук повече са социалните и етични моменти, както и моменти от религиозен характер и това явно не е в моята компетентност. Ако се разглежда от гледна точка на енергийните закони, то много неща са в разрез с християнските заповеди и имате право да го приемате или не. Аз само изказвам своето мнение. 

Според мен, майката трябва да има право да не ражда детето, ако тя, дори ако бракът й е щастлив и като цяло няма нищо против да има дете, има силно предчувствие, че именно с това дете "нещо не е както трябва". Дори да знам на 100%, че детето й няма шанс изобщо да бъде идеално, аз никога няма да поема отговорността да кажа това на бременна жена, мога само да й намекна да се довери на своите усещания. Аз само ще съжалявам, че такава жена не е дошла при мен по-рано, когато е било възможно да се подбере благоприятно време за раждане на здраво дете, максимално подходящо за двамата родители. 

Еднозначно не бива да се прекъсва бременност, ако като цяло вие искате това дете, но единственият аргумент да не го искате са материални проблеми. Запомнете един универсален енергиен закон, който с прости думи, ясни за хората, казва: "Щом Бог дава дете, Бог ще даде и нужното за детето." Детето не идва на този свят като "готованец", то носи със себе си толкова енергия, колкото му е необходима за целия му живот. И в първите години на живота си – и това е отговор на въпроса къде се намира неговата собствена енергия, докато то не стане на 10-12 години – то отдава своята енергия изцяло на вас, за временно ползване, така да се каже. Вие ще сте в състояние да го отглеждате, най-малкото ще имате винаги за "хляб и масло". Е, а за продължаване на рода може да се преживее и "без черен хайвер", нали така? 

Ако сте взели решение да вземете приемни деца, то бъдете вътрешно готови, че и вие тях, и те вас едва ли ще ви чувстват на интуитивно, на подсъзнателно ниво. Колкото по-големи стават те, толкова по-внимателно ще трябва да се вслушвате в техните чувства и желания, при това изобщо не става дума да им угаждате във всичко. 

Предлагам ви да бъдете любящ градинар, който с любов наторява земята под дървото, формиращ красива корона, подрязващ болните и сухи клонки. Ако сте глухи и не разбирате детето, а вместо това се опитвате от ябълково дърво да направите люляков храст или още по-зле красиво дървено столче, вие със сигурност няма да получите плодове. 

Често пъти избират дете по външни характеристики, а все пак би било добре да се избере дете с близка, родствена на вашата енергетика – така ще ви бъде по-леко и на вас, и на него, но това трябва да се направи преди да сте решили да осиновите детето. След това вече ще бъде много трудно да променяте нещо. 

Да се вземе приемно дете означава да се сътвори добро, да отдадете частичка от своята душа и топлота.

Източник: margaritta.net
Снимки: alexander-litvin.ru, commons.wikimedia.org