Умирането не е хубав начин да се живее ~ Ленард ОР

„Любовта означава готовност да обработваме негативната енергия на другите хора.“

Ленард Ор е смятан за един от пионерите на движението, което смята съзнанието за основен приоритет в човешкия живот. Той е посветил повече от 40 години от живота си, за да разпространява своите идеи и лечебната сила на методите си за повишаване на съзнателния живот по цялото земно кълбо, покривайки шест континента и обикаляйки света десетки пъти. Автор е на над 20 книги, преведени на множество езици.

Онзи, който овладее равновесието, овладява тялото, съзнанието и духа и ще живее вечно в мъдрост, любов и благодат.

Любовта означава готовност да обработваме негативната енергия на другите хора. Дори да е възможно да участваме в света без да се измърсим, не знам дали това е желателно.

Ако искате да поемете контрол върху живота си, трябва да се отворите към възможността, че именно вие сте този, който създава собствената си сигурност и благосъстояние - вие и никой друг. Именно вие сте този, който създава собственото си здраве и жизненост, а също и болестите, травмите, нещастните случаи, както и смъртта на физическото тяло.

Нагонът към смъртта е най-деструктивната човешка емоция. На него се дължи самоунищожителното и самоубийствено поведение. Несъзнаваният нагон към смъртта е крепостта на всички депресии, болести, чувство за безпомощност и провал. Когато атакувате всички тези неща в източника им, животът с всеки ден става все по-лесен. Това има огромна практическа стойност.

Тялото ви се самолекува в съответствие със съзнанието ви. В крайна сметка единствено личната ви връзка с безкрайното съществуване и безкрайния разум ще ви спаси. Вие сте израз на всичко, което съществува и по природа сте вечни. Вашият нагон към смъртта е самоунищожителен и властта му се простира само дотогава, докато се придържате към него.

Човешкото тяло е тленно, но то е много надеждно и е способно на чудеса. Преди да ни изостави, то е в състояние да понесе невероятно количество злоупотреба. Още в момента, в който спрем да злоупотребяваме с него, тялото ни започва да ни прощава и да се самолекува.

Остаряването и сенилността са зрелостните изпити на човешкото съществуване. Или ги вземате, или те ви вземат.

Причината за чувството на безпомощност и безнадеждност се крие в детството. През този период в продължение на месеци не сме в състояние да се храним, да се грижим за себе си и дори да се обърнем на другата страна без чужда помощ. Същото може да видите в старческите домове. Сенилността е детска съзнателност във възрастни.

Остаряването се създава от нагласата за остаряване, болестта - от невежеството, а смъртта - от нагласата за нейната неизбежност. Нашата реалност се създава от нашия ум. Както емоционалното, така и рационалното съзнание могат да се създават и контролират от средата, в която живеем. Винаги сме склонни да станем като хората, с които прекарваме времето си.

Овладяването на способностите на тялото и съзнанието означава да отстраним чувството, че сме жертви и да станем причината за собствената си цели и желания. То означава да живеем в блаженство, освен когато съзнателно лекуваме някой, който изпитва болка. То означава да лекувате емоционалното съзнание и да бъдете съзнателен господар на чувствата си. То означава да предпочитате духовните пред физическите удоволствия, макар че истинската наслада от физическите удоволствия е духовна - тя е тяхното духовно качество или измерение.

Всъщност повечето лоши неща сами по себе си са относително безобидни. Те стават разрушителни само когато ги превърнем в навик. Когато жизнената ни енергия се управлява от лоши навици, те ни погубват, като унищожават волята ни да живеем. Дори някои добри навици могат да ни убият, ако вместо да ги управляваме ние, позволим да бъдем управлява ни от тях.

Печеленето на пари е игра и да бъдете победител в нея чрез интелигентни, носещи удоволствие и добронамерени усилия е един от методите на духовно пречистване. Наградите в живота ви, както осезаеми, така и неосезаеми, са правопропорционални на качеството и количеството на усилията, посветени на другите същества, с които съжителствате на планетата.

Парите са като въртележка. Всички пари, които не притежавате, ги притежават другите хора. Ние с вас получаваме парите си, като предлагаме на другите хора стоки, идеи и услуги. Лесно можем да удвоим дохода си, ако обслужваме повече хора. Личната креативност, приложена към нещата, които другите обичат и към които се стремят, ви подтиква да служите на другите с любов и води до богатство. Възможно е с удоволствие да станете победители в играта за печелене на пари, като предоставяте собствените си любими неща и удоволствия в живота на други хора, които споделят вкусовете ви.

Повечето хора са програмирани от родителите си да не правят нищо без разрешение. Научени са да искат одобрение, преди да опитат нещо ново. Ето защо докато съществуващите избрани представители чакат да получат одобрение от избирателите си, а избирателите чакат да получат одобрение от своите избрани правителствени служители, никога няма да настъпи промяна.

Хората се страхуват от нови идеи, защото се страхуват, че новите идеи ще им навлекат неодобрението на другите и дори наказание. Политиката страда от психологически проблеми, а апатията се причинява от синдрома на родителското неодобрение. Почти всяко дете е било несправедливо наказвано от родителите си в един или друг момент. Детето реагира, като решава да не сътрудничи и да не участва в дейностите и проектите, одобрени от родителите. Развива се синдромът на бунта. Детето не одобрява родителите си, за „да им го върне".

Поведението на повечето възрастни хора днес се определя от този незрял емоционален синдром - те не се държат като отговорни граждани и не участват в живота на общността си. Те са хванати и в „синдрома на парите" - след като изкарат достатъчно пари, за да живеят, не им остава достатъчно време и енергия за друго.

Мисълта е най-малката частица във Вселената. Тя създава атомите. Мисълта е и най-голямото нещо в света. Тя създава галактиките и ги обгръща отвсякъде. Мисълта не е източникът на истината, но е главният изпълнител на истината.

Изключително важно е да овладеете мислите си. Несъзнаваните и негативните мисли се натрупват в емоции, които могат да причинят смущения във функциите на органите на тялото. Негативните мисли и емоции предизвикват напрежение, страдание и болка, които не само убиват тялото, но и унищожават радостта от живота, а по този начин и желанието ни за живот.

Всеки, който умре, е убит от мислите. Нашите мисли и навици проявяват тялото ни такова, каквото е в момента. Когато овладеем една мисъл, овладяваме определен резултат. В това се изразява личната сила.

Злоупотребяваме със съзнанието си дори повече отколкото с тялото си, ако не зачитаме или напълно пренебрегваме силата на мисълта.

Сънят е неволно постене за повечето хора. Живи сме благодарение на него. Английската дума за закуска „Breakfast" означава буквално „край на нощното постене". Хората, които постят дълго, спят малко. Това показва, че по правило храната натоварва тялото с допълнителна работа. Нужно е повече време за почивка, през което тялото да се възстанови от натоварването, свързано с преработването на толкова много храна.

Повечето хора се самоубиват с ядене.

Постенето, когато се извършва правилно, е удивително преживяване. То разкрива много нови светове в съзнанието и тялото, пречиства кръвта, клетките, паметта.

От Ленард Ор: “Откажи се от изкуството да умираш“, изд. Екслибрис

Снимка: retreat.guru

7938 Преглеждания