„Ако искате да сте щастливи, здрави и свободни, просто трябва да мислите и мечтаете за неща, които ви карат да се чувствате добре.“

Клетъчно пробуждане 

Ние живеем в изумителна вселена, съставена от вибрираща енергия, която постоянно се променя и разраства. Нищо не остава същото; единствената константа е промяната. Всяко нещо във вселената, което се опитва да противодейства на промяната, създава стрес и търкания. На човешко ниво знаем, че когато има стрес и търкания между двама души, вероятно ще възникнат конфликт и неудобство. По същия начин, когато има стрес и търкане между нас и универсалните енергии, вътрешният конфликт и болестта са неизбежни.

Ние сме родени да създаваме реалността, да имаме дързостта за нови и прекрасни мечти и да носим в себе си силата да ги осъществим. Нашите мисли и мечти са вибрации, които постоянно изпращаме навън към вселената и тези вибрации са или в хармония, или в дисхармония с енергиите на вселената. Тъй като вселената постоянно се разширява, нашите мисли и мечти, носещи широта, естествено ще бъдат в хармония с всичко съществуващо. По същия начин, всяка мисъл, която води до свиване, няма да бъде в хармония и ще породи стрес и търкане. Ако искате да сте щастливи, здрави и свободни, просто трябва да мислите и мечтаете за неща, които ви карат да се чувствате добре.

Нашите емоции са езикът, който използваме, за да общуваме с вселената, а тя – като огледало – винаги ни отвръща с онова, което сме изразили. Ако мислите ни са предимно негативни и изпълнени със страх, реалността, отразена в огледалото, ще бъде стресираща и пораждаща страх. Ако мислите ни са предимно положителни и щастливи, в нашата реалност ще има покой, радост и красота. Вашите преживявания винаги са отражение на начина, по който се чувствате. Така че ако в чувствата ви има нещо болестно, било то принципно недоволство от живота или тежко заболяване, вашият пътеводител за възстановяване на баланса са вашите емоции. Ако търсите мисли, чувства и преживявания, които ви карат да се чувствате по-добре, качеството на живота ви ще се подобри неимоверно.

Ключът е в последователността. В живота има много неща, които привидно ни карат да се чувстваме по-добре – като шоколада или наркотиците, но ако наистина желаете да се чувствате по-добре, трябва да насочите поглед навътре. Ако разберете как с течение на времето пластовете на токсичността са ви отдалечили от истинската ви същност, ще сте открили истинския корен на всички болести. Нещо повече, благодарение на информацията, която споделих с вас в тази книга, вие разполагате с всичко необходимо, за да освободите внимателно тази токсичност и да преоткриете, че сте едно невероятно създание.

Човешкото тяло не спира да ме изумява с прекрасната си цялостност и устройство. То е съвършено физическо средство за магическото ни приключение в тази физическа реалност. Създадено е да се самовъзстановява и при подходящи обстоятелства винаги да може да се върне към баланса и хармонията.

В тялото има много прозорци към съкровеното му устройство за онези, които са способни да виждат през тях. Често наричат очите „прозорец на душата“, но за ирисовия диагностик те са и прозорец към вътрешната работа на всяка част от тялото. Традиционният китайски акупунктурист ще използва прозорците, осигурени от пулса, езика и лицето, за да види къде има прекъсване в свободния поток на енергия в тялото. Всички, занимаващи се с традиционна медицина по целия свят, познават тези прозорци, но същото важи и за всеки човек на тази планета, дори и да не си дава сметка за това. Ако започнете да си сътрудничите с тялото и да работите с него, вместо против него, ще бъдете възнаградени с достъп до тези прозорци. Вашето тяло иска да ви покаже как да го върнете към баланса и хармонията и интуицията и чувствата ви са ключът. Не е необходимо да ставате експерт по медицина, древна или съвременна, за да бъдете цялостни. Трябва единствено да станете експерт по отношение на истинската си същност.

Покоят е усещане за баланс и хармония и възниква само, когато всички вибрираме заедно. Ние знаем, че спокойното, любящо състояние е изумително. Има хармония на вибрацията и резонансите съвпадат напълно. Такава е енергията между майката и бебето след раждането. Майката гледа с любов творението си и вижда чистата любов, която то отразява. Едно от най-вълнуващите преживявания е да наблюдаваш раждането на нов живот, тъй като това ни напомня, че всеки човек е чудо и красота. Всеки от нас е роден да бъде съзнателен творец на собствената си реалност и да я изпълни със смях, радост и красота. Ние сме експанзивни същества и сътворци на разрастващата се вселена. Начинът, по който се чувствате, е простата, но могъща насока за онова, което извиквате във вашата реалност. Когато вибрираме в хармония с вселената, ние усещаме единение. Когато отблъскваме вселената, животът става труден и пълен с предизвикателства. Дошло е времето да престанем да се борим и да копнеем за щастие и просто да се влеем с лекота в него.

Всичките ни проблеми са възникнали в резултат на отделеността ни един от друг. Всеки от нас живее в толкова различна реалност, че става почти невъзможно да общуваме с хората извън собствената ни вибрация. Всички конфликти в света се дължат на неспособността ни да комуникираме ефективно помежду си. От рухналите връзки до световните войни – всички диспути са резултат от липсата на хармония.

Това се отразява в нас, когато се прояви болест. Когато някоя част от тялото не функционира добре, тя не е в хармония с останалите части. Ако например има болест в белия дроб, способността ни да изпитваме и изразяваме скръб и стремежът към чистота няма да вървят гладко. Трябва да възстановим хармонията в тази част на тялото.

Не можем да извисим съзнанието си, ако има търкане между различни части от нас или между нас и пространството/времето, в което живеем. Когато тялото не е добре, трябва с любов и грижи да го върнем към хармонията. Ако искаме да живеем в мир и любов с другите, ако искаме изпълнено със смисъл и приключения съществувание, ако наистина искаме да осъществим огромния си потенциал като сътворци на нашата реалност, всеки от нас трябва да се научи как да се завърне към хармонията с универсалните закони.

От: „Клетъчно пробуждане“, Барбара Рен, превод Станислава Миланова, ИК „Кибеа“, 2011 г.
Снимка: Изд. Кибеа