Ритуалът на изпитите по света

Изпити, тестове, оценки – каквото и образование да се стремим да достигнем, няма да ни се размине без проверка на знанията. Изпитите са най-популярният метод за доказване на индивидуалната подготовка и способности, а как изпитват учениците и студентите по света, вижте в следващата фото-хроника.

1
1. Кадети от National Cadet Corps, взимат участие в изпити на открито в северноиндийския град Allahabad. Участват повече от 2000 кадети.
/снимка: Jitendra Prakash - Reuters/

2
2. Студенти на изпит в Academy for College and Career Exploration in Baltimore.
/снимка: Patrick Semansky - AP/

3
3. Религиозни студенти от Пакистан, провеждат изпита си седнали на пода в Islamic seminary, Jamia Binoria, Карачи. Бинория е една от най-модерните семинарии, а обучението там включва дисциплини като математика, компютърни технологии и науки. 
/снимка - Fareed Khan - AP/

4
4. Студенти правят скици по време на изпит в арт колежа в Юнан, провинция Shandong, Китай. 
/снимка - China Daily - Reuters/

5
5. Поради недостиг на енергия, ученик се явява на годишния си изпит с фенерче на главата в училище в Алепо, Аl-Sha'ar district. 
/снимка: Muzaffar Salaman - Reuters/

6
6. Офицери от Afghan National Army, по време на изпит за стъпване в длъжност във Военната академия в Кабул, Афганистан. 
/снимка - Rahman Gul - AP/

7
7. Родителско бдение и светлинна молитва за успеха на децата в предстоящия изпит в будисткия храм Bongeun, Сеул, Южна Корея.
/снимка: Ahn Young-joon - AP/

8
8. Студент окачва своето пожелание, написано на дърво върху купчината други подобни „молби" в двора на храма Yushima Tenjin, Токио. През изпитния сезон, ученици и родители правят поклонение в храма, надявайки се на успех.
/снимка - Koji Sasahara - AP/

9
9. Студентка от Окфорд е „честитена" от състудентите си с всякакви боклуци, след завършване на всички изпити. Стара английска традиция.
/снимка - Stefan Wermuth - Reuters/

10
10. Бъдещи фризьори на животни, подстригват домашни любимци по време на тест за демонстрация на способностите в Changsha, Hunan province.
/снимка - Darwin Zhou - Reuters/

11
11. Студенти по време на изпит в единственото висше училище в Либерия - Cestos High School.
/снимка - David Trotman Wilkins - Flickr/

12
12. Младежи се готвят за началото на математическия изпит в Harris Academy South Norwood, Лондон.
/снимка - Luke McGregor - Reuters/

13
13. Афганистански учител наблюдава младежите, които полагат годишен изпит в училище в планинското селище Sangarkhel, провинция Уордак.
/снимка - Shamil Zhumatov - Reuters/

14
14. Участници по време на състезание са заели своите места пред компютрите в the National Spelling Bee в Oxon Hill, Мериленд.
/снимка - Jacquelyn Martin - AP/

Източник ~ theatlantic.com

5569 Преглеждания