Нова ера в кецовете | CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR II

Всичко започва преди повече от 100 години и се превръща в една нестихваща мания. Култовите кецове обсебват музиканти, спортисти и актьори, стават символ на свободата и сами се превръщат в изкуство. Днес, легендарният модел Converse Chuck Taylor е един от най-продаваните и обичани кецове в света.

За новия сезон Converse представя изцяло нов модел Chuck Taylor All Star II, съчетание от традиция, иновативна технология и първокласни материали.

Chuck Taylor All Star II е съвременното попълнение в легендарното семейство Chuck Taylor. За първи път Converse използва иновативната технология Nike Lunarlon в ходилото, като го отвежда на едно ново креативно ниво. Под мотото „Ready for more" новата колекция демонстрира комбинация от класическа All Star визия и съвременни тенденции. Chuck Taylor All Star II е обувката на новата генерация творци, които непрекъснато са в движение и които прекрачват граници. Моделът е изключително удобен и гъвкав, с уникално бяло гумено бомбе на пръстите и надпис All Star на петата. Chuck Taylor продължава да е отличният избор за феновете на кецове вече повече от век.

Chuck Taylor All Star II е един наистина легендарен модел, можем да кажем, че това е обувката на всички времена”, споделя главният изпълнителен директор на Converse Джим Калхун. „За нас той е повратна точка в историята ни. Представянето на Chuck II доказа идеята ни да се развиваме и движим бранда напред, като съчетаваме най-новите постижения в областта на производството на обувки с творчеството и изкуствата. За нас, Chuck II не е просто нов модел, той е нов начин на мислене.”

За първи път моделът Chuck Taylor бе  представен през 1917 г. и оттогава се превърна в един от най-популярните и разпознаваеми модели кецове в света. Фенове са му много известни музиканти, спортисти и актьори, които избират точно тези кецове, за  да изразят своя характер, творчество и свобода.

(Basketball legends Bill Russell (6) and Wilt Chamberlain (13) fight for a rebound,1967)

(Nirvana)

 

(Kurt Cobain)                                                                                (George Harrison)​

 

(The Ramones)                                                                            (Leonardo DiCaprio)

В процеса на разработване на  модела Chuck II, дизайнерите на Converse прекарват много време с феновете си: пътуват по турнета с тях, заедно са в концертните зали, в арт-студиата, дори и по улиците и на нощните партита, и за цялото това време ... разбират, че феновете искат все повече и повече от тях. Chuck Taylor All Star II напълно се вписва в съвременните тенденции в изкуствата и в творческите идеи на новото поколение, но отговаря и на всички изисквания и желания на феновете и им помага да бъдат още по-креативни и независими.  Днес, тази любима класика е освежена по иновативен начин, с подобрени характеристики,  но остава вярна на естетическите и творчески търсения на съвременните творци, осигурявайки същевременно модерен комфорт и отлично изпълнение.

Историята на Chuck Taylor All Star II започва с една единствена дума мания", споделя Ричърд Копкът, генерален мениджър на Converse All Star. „Ние разбрахме, че хората обичат своите кецове и искат новият модел да им даде повече възможности за себеизразяване. Chuck II напълно задоволява очакванията на нашите клиенти и фенове, но остава верен на историята и традициите на марката".

Характериските на новия Converse Chuck Taylor All Star II:
Иновации:

  • Анатомична стелка Nike Lunarlon осигурява пълно омекотяване и правилно разпределение на теглото

  • Мека яка на глезена и език, който не се пързаля, за изключително удобство при продължително носене

  • Подплата от тънък перфориран велур осигурява вентилация и удължава живота на продукта

Висококачествени детайли:

  • Изработени от здраво платно, Chuck Taylor All Star II отвежда кецовете на друго ниво и ги представя в нова светлина

  • Изцяло бродирани кръгли знаци All Star

  • Едноцветни матирани капси

ПОВЕЧЕ ЗА CONVERSE
Основана през 1908 г., марката Converse е изградила репутация на оригинална американска спортна компания (America’s Original Sports Company™), която се свързва с богатото културно и историческо наследство на легендарните модели кецове ChuckTaylor ® All Star ®, Jack Purcell ® и One Star ®. Днес Converse предлага разнообразно портфолио, включващо мъжки, дамски и детски lifestyle обувки, дрехи и аксесоари.

 

(Robert Plant from Led Zeppelin, 1977)                                       (Chuck Taylor All Star II)

Снимки: Converse; pinterst.com

10883 Преглеждания