Четириногите герои от 11-ти септември 2001

Преди две години, холандската фотографка Charlotte Dumas запечатва на лента най-всеотдайните герои, участвали в спасяването на жертвите от 11-ти септември 2001 г. След пенсионирането си, всички те намират уютни домове и добри осиновители, и доживяват достолепна възраст. През юли тази година си отиде и последното куче-спасител, голдън ретривърът Бретан, работила неуморно 10 дни на мястото на терористичната атака на кулите-близнаци. Бретан живя 16 години.

В спасителните операции в Ню Йорк се включват общо 300 четириноги. Посвещава се на всички кучета-герои.

  1. МЕРИЛИН, 15 години, Отис, Колорадо

Заедно с кинолога Мат Клаузен, Мерлин работи пет дни в руините на Световния търговски център.

  1. ТАФ, 13 години, Ашланд, Мисури

Таф пристига в Ню Йорк с кинолога Том Андерт вечерта на 11-ти септември и започва работата си в ранното утро на 12-ти.

  1. БРЕТАН, 14 години, Сайпръс, Тексас

Денис Корлис и Бретан работят сред развалините на СТЦ от 17 до 27 септември.

  1. МОКСИ, 14 години, Уинтроп, Масачузетс

Мокси е първото куче-спасител, което отпътува за Ню Йорк вечерта  на 11-ти септември и работи всеотдайно 8 дни с кинолога Марк Алиберти.

  1. ОРИОН, 14 години, Вакавил, Калифорния

Орион е включен в т.н. „трета вълна”. Той работи с Робърт Маколи сред отломките на СТЦ от 23 септември до 1 октомври.

  1. БЕЙЛИ, 15 години, Франклин, Тенеси

Бейли и кинологът Кейт Линдли започват работа в сградата на Пентагона на 12 септември и остават на мястото 9 дни.

  1. РЕД, 13 години, Анаполис, Мериленд

Ред и Хизер Роше работят 11 дни в сградата на Пентагона.

  1. КАЙЗЕР, 13 години, Индианаполис, Индиана

Вечерта на 11-ти септември, той отпътува за Ню Йорк заедно с кинолога Тони Зинтсмастър и пристъпва към работа на следващия ден.

  1. ХОУК, 14 години, Денвър, Колорадо

Започва работа сред руините на кулите-близнаци на 24 септември, заедно с Джули Нойес и остават на мястото пет дни.

Снимки: charlottedumas.nl

Webstage.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK