Пилотът Весo Овчаров се състезава на Световните въздушни игри в Дубай

FAI World Air Games Dubai

С грандиозна церемония под патронажа на негово височество Принца на Дубай, откриха Световните въздушни игри на 3-ти декември. Най-добрите пилоти в света ще вземат участие в 23 дисциплини, като - самолети, балони, въздушни кораби, парашутизъм, авио-моделизъм, безмоторно летене и много други. Игрите се провеждат от 1-ви до 12-ти декември, разпределени в различни зони, основно над вода, но и над пустинята, емблематичната Палма-остров, и дори в Mall.

Това е петото издание на най-голямото състезание за въздушни спортове в света, което се организира от Международната федeрация за въздушни спортове FAI. Състезателите са селектирани по признака „Най-добри към март 2015“, и в класацията попадат и двамата българи: състезателят по целно кацане с парапланер: Валери Цветанов и акро-параглайдинг пилотът Веселин Овчаров. Весо Овчаров се състезава в две отделни дисциплини: индивидуална акробатика и синхронна акробатика, в която си партнира с Ондрей Прочазка (Чехия). Това е новият партньор на Весо, с когото имат вече победа и първо място на състезанието в Норвегия през 2015, както и световен рекорд по тройно синхронизирано изпълнение на фигурата „инфинити тъмблинг“.

Ето какво сподели единственият официален атлет на Red Bull за България, Весо Овчаров за условията на състезанието: „Всичко е страхотно организирано, условията са специфични заради теченията, които се образуват от високите сгради, но се надявам на високи финални резултати и разбира се топ класиране!“

Всички дисциплини и състезания се излъчват на лайвстрийм на официалната страница на събитието: www.wagdubai.ae/livestreaming.php. Програмата и повече информация, можете да откриете на този линк: www.wagdubai.ae/index.php

Финалното класиране в категориите на Весо Овчаров са на 8-ми декември, а на Валери Цветанов на 9-ти декември. Желаем успех и на двамата и топ резултати на Световните въздушни игри в Дубай!

Снимки ~ Red Bull

3127 Преглеждания