От Мерилин Монро до Анджелина Джоли, едно е сигурно - флиртът си е намерил майсторката

Frédéric Soulacroix (1858-1933), Flirtationж

Изпадам в ужас от мисълта, че може да пропусна нещо. За мен придобиването на знания е като наркотик. Трябва да знам какво става по света и около мен - колкото повече знам, толкова по-добре. Според мен животът се нуждае от изучаване и осмисляне, за него трябва да се говори и пише. Умея да общувам, родена съм да осъществявам междуличностни контакти. Никой не може да говори по-бързо и по-увлекателно от мен. Обичам красивите думи и ги използвам при всеки възможен повод. Мога да беседвам върху широк кръг въпроси, защото зная по нещо за всичко. Намирам и черпя информация от много разнообразни източници. Проучвам всяка гледна точка и се опитвам да остана обективна, без да се задълбочавам. Общуването ми се удава естествено и с лекота - владея изкуството на флирта.

Умея да се нагаждам към обстоятелствата, променям лесно плановете си, бързо се адаптирам. Не се обвързвам с един конкретен план или с една гледна точка. Запазвам си възможността да получа допълнителна информация. Умея да стигам до правилни решения по-бързо от всеки друг, като ги обосновавам логически. Имам огромна изследователска енергия. Искам да опитам от всичко и във всяка област на живота. Скуката и еднообразието са най-големите ми врагове.

Променям начина си на поведение така бързо и така често, както си сменям дрехите. Имам способността да бъда двама души едновременно: да мисля едно, да говоря друго и да се чувствувам напълно спокойна в това раздвоение. Вземам предвид всяко възможно становище, но никога не вярвам сляпо Аз зная твърде много, за да се посветя на една-единствена идея.

Трудно ми е да се обвържа и това ме прави вечно млада. Същото се отнася и до моята приспособимост. Духът ми е младежки и това ми харесва. Не искам да остарявам, затова непрестанно съм в движение, опитвайки нови контакти и възможности. Мога да се свързвам с хората така естествено, както дишам. Обществото е моят живот и източник на вътрешна енергия. Обичам да разказвам какво се е случило и кой какво е направил! Старая се нищо да не пропускам. 

Аз търся най-подходящия партньор, ето защо винаги си оставям отворена вратичка. Един добре сложен мъж може да ме заинтригува за известно време, но ако не е добър събеседник, връзката ни няма да продължи дълго. Мъжете, които ме привличат, са умни и с многостранни интереси, компетентни, с чувство за хумор; така те успяват да поддържат многоликия ми характер. Тъй като съм способна да си грабна куфара и да си тръгна в най-неочакван момент, на партньора ми ще са му нужни чувство за хумор и приспособимост.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. Хемус
Картина: Frédéric Soulacroix (1858-1933), Flirtation, Wikimedia Commons