От Вергилий и Руми до Сервантес, Фицджералд, Оскар Уайлд, Микеланджело Антониони, Артър Милър, Томас Елиът, Гор Видал, Иво Андрич, Марио Пузо, Дийпак Чопра, Хю Джакман, Мат Деймън, Уил Смит

(Pablo Picasso, Man and woman in café, Kunsternes Museet, Oslo)

В мен е заложена необходимостта от равновесие на връзките между съставните части на цялото. Умея винаги да виждам и двете страни на проблема, реагирам честно и справедливо. Опитвам се да изгладя противоположностите в моята и в чуждите гледни точки, за да мога да открия и отстоявам онова, което е съществено. За целта използвам различни подходи. Обичам дебатите, съдебните процедури, общуването и изкуството. Колебанието и склонността към спорове са ми присъщи. Две мои черти са неоспорими: първата е, че обхващам различните страни на даден въпрос, и втората, че притежавам артистичност, която се проявява във всяко мое действие. 

Аз съм джентълмен от висока класа, с естествен чар и грация. Общителен съм и ми доставят удоволствие задушевните сбирки и приятните разговори. Тази общителност ми позволява бързо да откривам поводите за разногласия, винаги се старая да изгладя недоразуменията и да избегна грубостта и конфликтите, които ненавиждам. Искам да съм заобиколен от изискано, цивилизовано общество. Естествената хубост ми допада. Нищо не трябва да бъде прекалено.

Хармонията има огромно влияние върху мен и пренебрегвайки своите собствени потребности, аз съм често прекалено загрижен за потребностите на другите. Тази склонност може да доведе до нарушаване на равновесието, което така да ме разстрои, че да си припомня всичко, което някой е правил в миналото, за да ме обиди, а аз съм бил така любезен да не му обръщам внимание. Смятам себе си за добър човек. За да бъда откровен докрай ще призная, че отдавам голямо значение на взаимния контакт и в началото се посвещавам изцяло на другия. Искам да започна с успешен старт.

Щастлив съм, когато имам човек до себе си, защото ми е трудно да бъда сам. Непрестанно търся подходящата жена, моята прекрасна половинка, с която да споделя живота си. Но се колебая. Харесвам милите, женствени и хубави жени, но от друга страна харесвам умните интелектуалки. Каквато и да е тя, маниерите й трябва да са изискани. Нищо не ме разочарова така, както грубостта.

Влюбя ли се веднъж, не предизвиквам емоционални сцени. Склонен съм да обсъждам всичко, стига разговорът да е спокоен и разумен. Нуждая се от хармония и ако взаимоотношенията ни са добре балансирани, животът за мен е действително красив. 

От: „Планетите на любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, Изд. „Хемус”
Картина: Pablo Picasso, Man and woman in café, Kunsternes Museet, Oslo, art-picasso.com