Емоционално се докосвам до всички болки и страдания ♥ Жена със Слънце в РИБИ

От кадифения глас на Нина Симон до виолетовия поглед на Елизабет Тейлър, опасния чар на Шарън Стоун, безупречния талант на Глен Клоуз и незабравимото Кабаре на Лайза Минели ~ жените, които са дълбоки, силни и извайващи като водата…

(The Lady of Shalott, 1888, John William Waterhous, Tate Britain, London)

Щом ме видят, хората веднага разбират колко съм чувствителна. Това ми е запазената марка. Моите преживявания са толкова силни, че съм като фотографска плака, която отразява всичко експонирано. Аз регистрирам и най-малките трептения. Плувам в нещата и така стигам до хората и проблемите им. Преизпълнена съм с разбиране и състрадание. Като риба в океана, аз пътувам по течението на живота и емоционално се докосвам до всички болки и страдания. Вашата мъка става и моя. Не е лесно да се живее така. Аз непрестанно се стремя да различа кое е лично и кое приижда към мен отвън. Ето защо реакциите ми са често крайни. Когато съм смутена, а това се случва често, започвам да се оправдавам с какво ли не. Вътрешният глас ми диктува какво да правя. Също и дяволът. Аз само изпълнявам заповеди.

Грубостите на живота осезателно дразнят моята свръхчувствителност и аз почти непрестанно търся успокоение с усилие на волята и въображението си. Природата ме утешава, обичам морето, защото ме стимулира душевно. Имам лечителски способности, но ако не използвам положително сетивността си, аз мога да се увлека по опиати и алкохол — това ме успокоява и аз изпадам в състояние на леност. Бих се пристрастила към всичко, за да избегна ужасната болка на съществуването. Отговорността ме ужасява и се стремя да избягам от нея.

В любовта съм идеалистка. Тъй като съм склонна да се поддавам на внушения, аз съм подвластна на еротиката и обичам да използвам въображението си в любовното изкуство. Мъжете, които ме вдъхновяват, са изключително магнетични. Нуждая се от хора, на които да се доверя и които да споделят разбиранията ми. Когато надделее чувството на несигурност, аз си избирам мъж, който да ме увлече и омае. Трябва да се пазя от фатални връзки. Стремя се да разбирам партньора си и да го утешавам с присъствието си. Вниманието ми се съсредоточава върху него. Мога да се свържа и с мъже, които имат проблеми и се нуждаят от моята помощ.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: The Lady of Shalott, 1888, John William Waterhous, Tate Britain, London, commons.wikimedia.org

2703 Преглеждания