Сатурн услужливо подтиква Овена да определи своите стремежи и желания, Лъвовете навлизат в напрегната година на пробуждане и промени в личен и професионален план, Стрелците имат мисията да търсят и отстояват истината.

(Fire zodiac signs: Aries, Leo, and Sagittarius)

ОВЕН: Аз съм
Моето племе

Братя и сестри Овни, през 2022-ра продължавате да опознавате своето племе, общност и клан. Тази година е изцяло свързана с хората, които привличате и които привличат вас; вашите последователи, клиенти, колеги и всички останали, които имат щастието да бъдат част от удивителния ви живот. Овен – знакът, чийто девиз гласи „Аз съм“, е прочут с това, че обича да бъде насаме със себе си. Да, всички знаем, че имате нужда от лично пространство и предпочитате да вървите на няколко крачки пред нас. През 2022-ра обаче ще имате нужда от своя банда, група, братя и сестри по оръжие. В тази година има толкова много цифри 2, че трябва да намерите своя партньор, другата си половинка в личния и/или професионалния живот. Ако вече имате такъв, то задачата ви е да откриете нови приятели като двойка или да се сприятелите с повече хора от дружеския кръг на партньора си. Господарят на кармата Сатурн, който има задачата и да ни „отваря очите“, продължава транзита си в дома на приятелите, хората и правителството. Това ви заставя да дефинирате и преоцените всички свои приятелства, връзки с компании, групи, корпорации и подхода си към правителството и големите институции. Препоръчва се да се сближите с по-възрастни и зрели хора, които да ви преподадат по-добре Сатурновите уроци. Възможно е да възстановите връзката си с човек, с когото сте се разделили в миналото, или с някого, когото познавате отдавна, може би дори от предишен живот. И да, Сатурн може да изрита неколцина приятели от живота ви или да разобличи човек от дружеския ви кръг, който не заслужава да бъде там. Припомнете си периода 1991–1993, за да видите по какъв начин събитията от онова време са свързани със социалния ви живот днес. Сатурн може да ви позволи да надникнете в бъдещето си и да поиска от вас да се определите какви ще бъдете след пет или десет годни. Когато той е във вашия дом на осъществяването, е особено важно да му кажете какво искате, към какво се стремите, какви са желанията ви.

През 2022-ра ви очакват и множество добри новини! Юпитер, планетата на късмета и възможностите, ще бъде във вашия знак от 11 май до 27 октомври и после отново от 20 декември до 16 май 2023. Ако сте родени между 21 и 30 март, ще получите допълнителен заряд, защото Юпитер преминава над вашето Слънце и ви дава усещането за неуязвимост. Когато планетата на щедростта благославя знака ви, пред вас се откриват безчет възможности (не е задължително да се възползвате от всички), отварят се врати, синхроничностите зачестяват. Струва ви се, че можете да покорите света. Върнете се към периодите 2010–2011 и 1998–1999, когато Юпитер е транзитирал във вашия знак и огненочервената ви природа е греела като рубин. 2022-ра е чудесна за ребрандиране, промяна на посоката, възстановяване на връзката с тялото и коригиране на начина, по който гледате на себе си и на живота като цяло.

ЛЪВ: Аз желая
Моят партньор

Приветствам вашия прайд, лъвове и лъвици, и нека желанията ви се сбъднат! Вие добре познавате силата на любовта и сте наясно колко жертви трябва да направи човек, за да отвори сърцето си. Помните ли Аслан (чието име означава „лъв“ на турски), който се пожертва за Нарния? Тази година вие усещате много осезаемо темата за жертвата, тъй като Сатурн – велик педагог и майстор на ремонтите, се е захванал да внесе съществени промени във вашия дом на връзките и партньорствата. Това включва в общи линии всички важни за вас хора, житейски и професионални партньори, както и всички договорни отношения. Впрочем, тук попадат също враговете ви и онези, които дръзват да ви се противопоставят. Взирате се изпитателно във всеки един, който докосне сърцето ви, за да разберете дали е достоен за вашата компания. Освен Сатурн във вашия дом на отношенията влиза и ретроградният Меркурий (13 – 25 януари), който може да върне в живота ви някой бивш/бивша.

През тази година при вас се наблюдава интересна комбинация. Юпитер, както скоро ще разберете, благославя дома на интимността, тантра и сексуалността, докато Сатурн снове в дома на връзките. 2022-ра планира да пробуди сърцето ви със символизма на всички събрани в нея двойки (връзки) и с нумерологията на 6 (сърцето – органът, който асоциираме с Лъв). Пригответе се за напрегната година! Квадратурата на Уран и Сатурн, която ни преследваше през 2021-ва, продължава и през 2022-ра с пик около септември – октомври. Във вашия случай предизвикателствата са в дома на кариерата и взаимоотношенията. Както виждате, тази година на преден план непрекъснато изплува темата за партньорите и важните за вас хора. Може би ще имате проблем с партньор или шеф на работното място. Житейският или професионалният ви партньор може да отправи някакво предизвикателство, свързано с кариерата ви, или да не гледа с вашите очи на общите ви проекти. Уран пътува във вашия дом на кариерата още от 2018-а и ще остане там до 2026-а. Това се случва веднъж на 84 години. В този период можете да внесете революционни промени в професионалния си живот, но и да преживеете множество възходи и спадове. Важно е да мислите разчупено, творчески и да поемате пресметнати рискове, да работите с по-млади хора и да прилагате технологии и нови подходи. Сатурн в дома на взаимоотношенията обаче е заклет традиционалист и се съпротивлява на промените и революциите. Що се отнася до ситуацията в кариерата ви, изпитвате остра нужда да скочите в нещо ново, но житейският или професионалният ви партньор не е съгласен. Юпитер ще прекара периодите от януари до май и от октомври до декември в дома на сексуалността, инвестициите, продукциите, смъртта и магията, а между май и октомври – в дома на пътешествията и образованието.

СТРЕЛЕЦ: Аз виждам
Моята дума

Сатурн се движи през вашия дом на комуникацията, бизнеса, контактите, договорите, братята, сестрите и роднините. Господарят на кармата обича да поправя и през 2022 година ще продължи ремонта във вашия дом на комуникацията, за да ви помогне да откриете своето послание и целева аудитория, както и най-адекватните начини да ги свържете. Иначе казано, вие търсите своя логос – Словото, което е с Бог; Словото, което е Бог, както е казал някога апостол Йоан. Вашият подвижен огнен знак е ангажиран с проповядването и разпространяването на истината и този транзит ви вдъхва силата да станете мъдреци, учители, консултанти, изобщо – рупори на Гласа на истината. През 2022-ра ще получите инструментите, които са ви необходими, за да пишете, да общувате, да публикувате, да споделяте мъдростта си с другите. Не е изключено Сатурн да предизвика известно триене или съпротивление, за да се увери, че стоите здраво зад посланието си, но щом издържите изпитанията и изкушенията (също като Исус и Буда), може да получите своего рода просветление и да достигнете ново ниво на развитие. Съветвам ви да си припомните периода 1991-1993 и уроците, които Господарят на кармата се е опитал да ви преподаде тогава в дома на комуникацията. Възможно е да възникнат проблеми, свързани с близки роднини, съквартиранти и съседи. Трябва да изберете най-добрия начин за разрешаването им, а вие следва да се държите като великодушния, мъдър и състрадателен кентавър, какъвто бездруго сте. За Стрелеца е особено важно да се съобразява с транзита на Хирон – най-прочутия сред кентаврите. От 2019-а насам Хирон препуска в друг огнен знак – Овен, и ще остане там до 2027-а, което е чудесно за вас. Раненият лечител се намира във вашия дом на любовта, децата и щастието и ви дава прекрасна възможност да изцелите рани, свързани с децата и любовта. Той извършва операция „на отворено сърце“, за да излекува травми, свързани с детството или с романтични преживявания.

От юни 2020 Южният възел, а следователно и затъмненията, се преместиха във вашия знак. Това не беше лесно нито за вас, нито за нас, защото вие държите ключа към оптимизма и надеждата и когато Опашката на дракона беше при вас, всички страдахме от загубата на връзка с областите, което вие олицетворявате: образованието (университетите затвориха врати), преподаването (учениците останаха у дома заради пандемията), пътуването и пътешествията (повечето страни обявиха локдаун), религията (ограничен беше достъпът до храмовете) и истината (плъзнаха фалшиви новини и дезинформация). Сякаш се намирахте някъде под ключ и нямахте възможността да ни се притечете на помощ. Е, всичко това приключи и от 23 декември 2021 отново сте свободни.

Из „Астрологична прогноза - 2022: Жертва в името на любовта“, Гал Сасон, изд. Кибеа, 2021 г.
Илюстрация: Fire zodiac signs: Aries, Leo, and Sagittarius