Козирогът трябва да помни своята формула за 2022: Талант + Самоуважение = Пари, за Телеца свободата се превръща в ключ за цялостна трансформация, а Девите намират верния път към осъществяване на пълния си потенциал в работата и мисията на живота си.

(Earth zodiac signs: Taurus, Virgo, and Capricorn)

КОЗИРОГ: Аз използвам
Моите ценности

Предстои интересна година за Козирога. В началото на 2022-ра Венера – планетата на парите и взаимоотношенията, тръгва назад във вашия знак, а в края ѝ отново се връща, само че директна. Същия модел следва вашият покровител Сатурн, който транзитира в дома на ценностите, парите, талантите и самоуважението. Сякаш годината в началото е повредена, а в края вече е поправена. Сатурн – Господарят на кармата и разбирането, се намира в дома ви на ценностите още от началото на пандемичните локдауни. През 2022-ра той продължава да ви наставлява и да ви подтиква да търсите връзка между своята ценностна система и начина, по който изкарвате прехраната си. Вашият девиз все пак е: „Аз използвам“, а през следващата година можете най-после да приложите и оползотворите талантите си, част от които досега стояха скрити. Върнете се мислено назад към периода 1991-1993, когато Сатурн за последно ви свърза с талантите ви и ви показа как можете да ги превърнете в пари. Ако обичате работата си, Сатурн може да ви изпрати ситуации, които ще ви притиснат да станете по-ефикасни и ефективни в управлението на финансите. А ако искате да смените попрището, това е най-подходящата година да си съберете ума, да си наложите дисциплина, да разработите подробен план и да се гмурнете в нещо ново. Помнете формулата на 2022 година: Талант + Самоуважение = Пари.

Квадратурата на Сатурн и Уран поражда напрежение между домовете на любовта и на парите. Нищо чудно да пожелаете да смените сегашната си работа с по-творческо занятие, но надали ще посмеете да рискувате финансовата си сигурност. Възможно е да се сблъскате с неочаквани разходи покрай отглеждането на децата или да си имате работа с любовник, който ви кара да се чувствате несигурни, особено в периода септември – октомври.

Северният възел и затъмненията преминават във вашия дом на любовта и щастието. Това е чудесна новина, която ще сгрее сърцето ви. Може би в живота ви ще се появи нов любовник или хоби и това събитие ще ви изпълни с радост. Нищо чудно да се прояви като бременност или нови начини за общуване с децата. Годината е особено благоприятна да се захванете с нов спорт или физическа активност. Северният възел е съсъд на добрата карма и през 2022-ра ще се отвори възможност да осребрите добрите си дела от последните 19 години. Очакват ви невероятни творчески проекти, които ще накарат детето у вас да излезе наяве и да се заиграе. Козирог се смята за най-сериозния и зрял знак в зодиака, но тази година от вас се иска да бъдете игриви и спонтанни като децата. В същото време Южният възел е в дома на общността и приятелите. Вероятно ще се наложи да прекарвате по-малко време с тях и повече да се съсредоточите върху децата, любовниците, хобито и творчеството си. Възможно е да настъпят промени в отношенията ви с ваши приятели и сподвижници, дори раздяла с част от тях. От януари до май и от октомври до декември Юпитер, планетата на възможностите и сполуката, транзитира във вашия дом на бизнеса, комуникацията, работата в мрежа, договорите, писането и търговията. Периодите са благоприятни за нови начинания.

ТЕЛЕЦ: Аз имам
Моята кариера

През 2020 година Сатурн – Господарят на кармата, навлезе във вашия дом на кариерата (март – юли) точно в началото на пандемичните локдауни. Наложи се да преразгледате професионалния си живот, за да решите каква ще е следващата глава от неговото развитие. Тенденцията се запази през цялата 2021-ва и ще продължи през 2022-ра. Вече би трябвало да сте наясно какво следва да промените в кариерата си, за да я върнете в релси за идните 30 години. Спомнете си събитията в живота си от периода 1991–1993, защото вероятно те са тясно свързани с настоящето. Дори тогава да сте били деца или младежи, нищо чудно някое хоби или извънкласно занимание да е повлияло върху избора ви на професионално поприще.

Сатурн в дома на кариерата е склонен да ви помогне да постигнете целите си, стига да сте дисциплинирани и да имате дългосрочни планове, които сте готови да следвате. Изпитвате силна потребност да се самоутвърждавате и да доказвате на скептиците, че грешат. Очаквайте предизвикателство от страна на вишестоящ, но то може да е само тест или изпитание, за да разбере дали сте достойни за повишение. Ако следвате неотклонно пътя си, до края на годината следва да пожънете плодовете на усилния си труд. Ако не сте доволни от развитието на кариерата си, тази година ви дава чудесна възможност да я смените, особено като се има предвид транзитът на революционера Уран във вашия знак.

И като стана дума за Уран – той ви гостува още от май 2018 и пробужда всички аспекти на вашия живот. Шутът ви навестява веднъж на всеки 84 години, но не е лесно за фиксиран земен знак като вас да домакинства на звездния бунтар с нестабилна и непредсказуема природа. Въпреки това се чувствате подмладени от вълнуващото му присъствие. Уран помага на Телеца да открие свободата чрез нова самоличност, ново тяло, нов бранд. Уран в първия ви дом може да предизвика злополуки и неочаквани травми, но също така ще добави искра, чар и тръпка в характера и светогледа ви. Имате чувството, че се возите в състезателен автомобил, управляван от побъркан, но изключително вещ пилот. Свободата остава ключова дума в живота ви поне до 2026-а, когато Уран най-после ще се отегчи от вас и ще премине в Близнаци. Родените между 1 и 10 май ще усетят ефекта от транзита на Уран над Слънцето им. Възможно е да изпитате пробуждащата сила на планетата – бунтар и шегобиец, по-интензивно, а животът ви да наподобява скоростно влакче или увлекателен сериал с куп сюжетни обрати.

ДЕВА: Аз служа
Моята мисия

Любопитно е, че през 2022 година само вие и противоположният ви знак Риби се учите от Сатурн да поправяте, да ремонтирате, да развивате онези аспекти от живота, които са ви отредени по рождение. Сякаш сте наследници на трона и ви готвят за Супердева. Какво имам предвид ли? Господарят на кармата Сатурн е във вашия дом на работата, служенето, здравето, храненето и режима: все аспекти, които ви е писано да покровителствате и да развивате като Дева. Вие сте Мери Попинз или инженерът, който поддържа машината, наречена живот. Ако животът наистина е симулация, виртуална матрица, то вие сте програмистите и антивирусният щит. Ако Бог е създал живота за шест дни (плюс един за платен отпуск), то вие сте монасите и монахините, чиито молитви смекчават творението. Ако животът на Земята е плод на еволюция, то вие сте градинарите и учените, създали теорията. Макар да сте най-скромният знак, ролята ви няма нищо общо със смирението и кротостта. И през 2022-ра продължавате да търсите най-добрия начин да служите на човечеството. Сатурн е склонен да ви помогне в намирането на верния път към осъществяването на пълния ви потенциал в работата и на мисията ви в живота.

Квадратурата на Сатурн и Уран, която достига пика си през септември и октомври, може да създаде известно напрежение между вътрешната ви истина, философия и образование, от една страна, и здравето, работата и служенето, от друга. Може би работата ви изисква да направите нещо, което противоречи на вашето верую. Помните ли, че в първата част на книгата наблегнах върху формулирането на мисията ви? Сега разбирате защо е толкова важно. Ако пътувате, обръщайте изрично внимание на здравето и храненето си.

Черната луна – Лилит, остава в квадратура с вашия знак до 15 април и продължава да предизвиква раздори и конфликти, предимно с жените в професионалното ви поприще. Това положение е още от втората половина на 2021-ва: ревност, манипулации, съперничество и просто неразбирателство. Може да сте прицел на кампания за очерняне, така че на всяка цена избягвайте клюките. След 15 април става по-лесно, но негативизмът, следващ Лилит, преминава в дома на приятелствата. Внимавайте кого допускате в тесния си другарски кръг.

От: „Астрологична прогноза - 2022: Жертва в името на любовта“, Гал Сасон, изд. „Кибеа“, 2021 г.
Илюстрация: Earth zodiac signs: Taurus, Virgo, and Capricorn