Отърсване от старите модели, късмет и сполука за Близнаците през 2022 г., любов, творчество и страст са даровете и отговорностите на Везните, Водолеите имат възможност да израснат и да станат такива, каквито винаги са мечтали да бъдат.

(Air zodiac signs: Gemini, Libra, and Aquariu)

БЛИЗНАЦИ: Аз мисля
Моята философия и верую

През следващата година и половина Северният възел ще се намира във вашия дом на миналите животи, изолацията и освобождението. Това означава, че ви очакват късмет, сполука и дарове от минали животи, стига да се научите да се отърсвате от старото, в т.ч. от някогашните си модели, и да навлезете дълбоко в мистичната си същност. Време е да притихнете, да говорите по-малко и да слушате повече; да получавате, а не да разпространявате информация и данни. Започнете да медитирате всеки ден. Ако се отдадете на избрано мистично занимание или състояние на ума, ще видите как в живота ви ще нахлуят чудеса.

От 2020 година насам Господарят на кармата Сатурн транзитира във вашия дом на висшето образование, истината, масмедиите, публикуването и чуждите култури. Той ви помага да поправите и изцелите тези аспекти на живота си. Не ви беше лесно, но ако сте показали дисциплина и упорство, през 2021-ва Юпитер вероятно ви е възнаградил с дарове, които са ви помогнали да станете по-добри в комуникацията, преподаването и консултирането. През 2022-ра Опашката на дракона е във вашия шести дом и ви подканва да се подложите на пречистване (или детоксикация, ако предпочитате), може би да замените или уволните част от служителите си, да прекарвате повече време насаме със себе си, да не бъдете роби на работата и рутината.

Транзитът на Сатурн в дома на образованието през 2022-ра ще ви предложи възможности да разширите образованието си, да научите нов език, да се избавите от измамни философии и да затвърдите истинските си убеждения – нещата, в които вярвате. В крайна сметка вие, Близнаците, сте велики комуникатори и като такива трябва да стоите твърдо зад посланията си. Сатурн може да насочи фокуса ви към роднини по сватова линия или чужденци. Годината е благоприятна за пътуване в непозната страна или част на света. Помнете, че Сатурн в дома на истината изисква истината, цялата истина и нищо друго, освен истината. Бъдете истински! И нека делата ви отговарят на думите.

ВЕЗНИ: Аз балансирам
Моята Страна на чудесата

Годината започва с ретроградното движение на вашата планета Венера в Козирог – знак в квадратура с вашия. Това може да предизвика известен дискомфорт във взаимоотношенията ви и проблеми с представители на властта и/или шефове. Запазете самообладание: нещата ще се успокоят след 3 февруари, когато свършва първият за 2022 година ретрограден период на Меркурий. От началото на локдауните през 2020-а Сатурн пребивава във вашия дом на любовта, щастието и децата, които стояха в центъра на вниманието ви. Някои от вас станаха родители, докато на други им беше трудно да заченат. Някои Везни успяха да се влюбят и дори да разлюбят. Повечето обвързани представители на знака обаче усетиха промяна в нивата на творческата си енергия и в усещането си за щастие. Ако миналата година леко повиши настроението ви, то 2022-ра би трябвало да го изстреля осезаемо нагоре. Сатурн още не е приключил с вас, но на последната права от транзита му в дома на любовта и децата черпите от благотворните ефекти на дисциплината, упорството и концентрацията, над които сте поработили през последните две години. Все пак вашата покровителка е Венера – богинята на любовта, а Сатурн прави всичко по силите си да ви отведе при любовта, която заслужавате. Той укрепва и връзката ви с детето у вас и с вашата Страна на чудесата – творческото пространство, в което вълшебствата стават възможни.

Тази година започва с ретроградна Венера във вашия дом на семейството и дома и приключва с директна Венера пак там. Оказвате се притиснати между нуждите на семейството и своята потребност от сигурност и безопасност. Тъй като сте официалният знак на взаимоотношенията, може би това е вашата година за възсъединяване със семейната или всяка друга любов, която ще ви помогне да постигнете равновесие – както за себе си, така и за близките си. Квадратурата на Сатурн и Уран, която доминираше през 2021-ва, продължава да влияе и тази година, пораждайки напрежение между дома на любовта и децата, от една страна, и дома на смъртта и трансформацията, от друга. Може би се тревожите прекомерно за децата си, а може би смърт в семейството хвърля сянка върху оптимизма и щастието ви. Квадратурата е особено силна около рождения ви ден (септември – октомври 2022). След 15 април бъдете нащрек, защото Черната луна – Лилит, ще върши пакости във вашия дом на кариерата. Възможни са противоречия с колеги и шефове. Някои хора завиждат на щастието и любовта ви. Най-добрият лек е да им изпратите обич и прошка в медитациите си.

През 2022-ра Северният възел – Главата на дракона, преминава в дома на страстта, сексуалността, смъртта и възкресението. Не се стряскайте; звучи по-страшно, отколкото е в действителност. Северният възел може би ще ви помогне да разгадаете природата на своята страст: нещата, които ви движат и които докосват сърцето ви. Това ще ви помогне да намерите любовта, от която се нуждаете, и житейската посока, която искате да следвате. Любов, творчество, страст, интимност – ето ги вашите дарове и отговорности през 2022 година.

ВОДОЛЕЙ: Аз знам
Моят Аз

Сатурн – вашият традиционен управител, премина във вашия знак в началото на локдауните през 2020 година. Най-вероятно сте го усетили по това, че ви се е наложило да се справяте с повече трудности, отговорности, ангажименти, натиск и лишения. Сякаш през последната година животът ви държи изкъсо и постоянно изпитва способността ви да запазите присъствие на духа. Сатурн е Господарят на кармата, наричан още „Великият учител“ в кабала. От март 2020 насам той ту влиза, ту излиза от вашия знак и ще остане там до март 2023-та. Тъй като това е последната му година при вас, може да очаквате някои благотворни ефекти от присъствието му. Сатурн не е лесен: той поражда напрежение и предизвиква промени, които обикновено ни правят по-сериозни, зрели и отговорни. И тъй като се намира в първия ви дом, вие се чувствате под пара във всички аспекти на живота си, но най-вече по отношение на тялото, идентичността и ролята си в живота. Напрежението се усеща и в това как ви възприемат другите, а също как вие се самовъзприемате. През 2022-ра гледайте да приложите на практика суровите уроци, преподавани от Господаря на кармата. Имате чудесна възможност да укрепите връзката си с тялото, да се отдадете на нов вид физическа активност, да си съставите нов здравословен режим, да се свържете отново със своята същност и с това, което искате за себе си и за бъдещето си. Годината е благоприятна да смените бранда, да възприемете нова роля, да израснете, да поемете повече отговорности, да станете такива, каквито винаги сте мечтали да бъдете. Сега е моментът да превърнете потенциала си в реалност.

Водолеи, вашето племе има двама владетели: Сатурн (властва над традицията) и Уран (открит през 1781 година, властва над революциите). Вие сте като Рим и Спарта, управлявани от двама царе или два съвета, само че вашите владетели са толкова различни в ценностите и наклонностите си, че ви подлудяват. Сатурн иска да запази всичко на всяка цена; Уран напира да го разруши и да започне начисто. През февруари, юни и декември 2021-ва двамата ви управители образуваха квадратура, а през 2022-ра съперничеството им продължава, особено през септември и октомври. Във вашия случай квадратурата ще се изрази като напрежение между вас и родата ви. Имате късмет, че тази година Северният възел – точката на добрата карма, преминава в дома на домашното огнище. Все пак не са изключени предизвикателства и напрежение между новата ви личност и потребностите на близките и домакинството ви. Възможно е новото ви себеусещане да се чувства не на място там, където живеете: в квартала, града или държавата. Главата на дракона отправя взор към дома на домашното огнище и семейството. Това е чудесна новина, ако искате да купите къща, да встъпите в брак, да се преместите, да изцелите отношенията в семейството си. Драконът ще ви помогне да се почувствате защитени, обгрижени и в прегръдката на Вселената след мъчните времена, в които се налагаше да търпите Сатурн в своя знак.

От: „Астрологична прогноза - 2022: Жертва в името на любовта“, Гал Сасон, изд. „Кибеа“, 2021 г.
Илюстрация: Air zodiac signs: Gemini, Libra, and Aquariu