(René Bouët-Willaumez. US Vogue Front Cover. March 1 1937)

"Твърде многото дрехи убиват дрехата. Модата се промени. Днес сме претрупани с дрехи. Осем колекции на сезон – 16 на година. И правим дрехи, които никой няма да носи".
Жан-Пол Готие

"Не се увличайте по тенденциите. Не давайте на модата да властва над вас, рашавайте сами, как желаете да изразите себе си и своето виждане за живота".
Джани Версаче

"Никога не употребявайте думата "евтин". Днес всеки, който пожелае може да изглежда добре и в нескъпи дрехи – богатите също ги купуват. Можете да бъдете елегантни дори с тениска и джинси – всичко зависи само от вас".
Карл Лагерфелд

"Всеки може да се нагласи и да изглежда ефектно, но как се обличат хората в свободното си време – ето това е нещо много по-интересно".
Александър Уанг

"Мъжът трябва да изглежда така, сякаш си е купил дрехите с разум, надянал ги е с финес и напълно е забравил за тях".
Харди Еймис

"Тайната на живота в големия град – винаги носете костюм, защото в такъв случай вие можете да отиде в тоалетна, където и когато ви е удобно. И всички ще ви казват: "Сър, ще се радваме да ви видим отново!".
Пол Фейг

"Вратовръзката – това е нещо важно, финалният щрих на всеки костюм, една неотменна част. Никога не трябва да избирате материята на костюма, без да се съобразите с каква вратовръзка ще го носите".
Харди Еймис

"Една от причините, заради които харесвам модата – тя отвлича вниманието".
Том Форд

"В модата настана нова ера – повече няма правила. Сега всичко е дело на индивидуалния стил, съчетание от висока мода, фаст-фешън, класика и млади дизайнери".
Александър Маккуин

"Ценя индивидуалността. Стилът е много по-интересен от модата".
Марк Джейкъбс

Изображение: René Bouët-Willaumez. US Vogue Front Cover. March 1 1937 - vogue.co.uk