Да водиш Оскарите е като да правиш любов с жена ~ За бляскавата церемония, думата имат актьорите

На 26-ти февруари станахме свидетели на 89-та церемония по връчването на филмовите награди „Оскар”. От бляскавата сцена на Dolby Theatre научихме много неща – че Никол Кидман не може да ръкопляска правилно, че деколтето на сестрата на Раян Гослинг е по-голямо, отколкото е нужно, че самият Гослинг няма против да целуне непозната жена, спечелила билет за шоуто минути преди началото, че Уорън Бийти можеше да мине и без спирала за очи, но най-вече, че актьорът няма никаква вина за грандиозното фиаско при обявяването на „Най-добър филм”. И така, тра-ла-ла, Холивуд доказа, че на престижната му сцена всичко е възможно. Навярно Доналд Тръмп е потръпвал в сладко удоволствие, гледайки тия така силно надценени актьори

Какво са споделяли известните герои и водещи на авторитетното филмово събитие пред годините, споделяме с вас.

Добре дошли на 77-те и последни Оскари!
Крис РОК, откривайки церемонията през 2005 г.

Да водиш Оскарите е като да правиш любов с жена. Това е нещо, което мога да си позволя само, когато Били Кристъл е извън града.
Стив МАРТИН, водещ на церемониите през 2003 и 2010 г. със закачка към Кристъл – друг знаменит водещ на Оскарите

Живея в Испания. Оскарите са нещо, което дават в неделя вечер по телевизията. Всъщност, доста късно през нощта. Затова не гледаш, просто прочиташ новините на следващата сутрин, за да разбереш кой печели и кой губи.
Хавиер БАРДЕМ

За американските режисьори Оскарите са нещо мистично. За мен, това беше като огледало на мечтите ми от времето, когато бях млад и мечтаех за Холивуд.
Бернардо БЕРТОЛУЧИ

Не създаваш филми заради „Оскар”.
Мартин СКОРСЕЗЕ

На Оскарите, ако не подкрепиш „12 години в робство”, обявяват те за расист. Трябва да си много внимателен в приказките си. Аз имам собствено виждане и мнение, което не е радушно прието от мнозина, но това не значи, че съм расист или фашист. Нямам такива случаи в биографията си.
Гари ОЛДМАН

Повечето от филмите, номинирани за „Оскар” ме карат да заспивам.
Матю ВОН

Горките Оскари – винаги са съсипани от медиите.
Хелън МИРЪН

Мисля, че ако смяташ да правиш филм с намерението да спечелиш „Оскар”, наистина си на съвсем грешен път.
Никалъс КЕЙДЖ

Най-важното нещо е да продължиш да бъдеш себе си. В деня след Оскарите, ти трябва да продължиш с живота си. Да останеш честен и верен на себе си.
Роберто БЕНИНИ

Моята майка винаги бе абсолютно уверена, че ще стана известен. Дори вярваше, че ще спечеля „Оскар”. Всъщност аз постоянно приемах „Оскар” с формата на бутилка кетчуп пред погледа на майка ми в кухнята. „Бих искал да благодаря на Академията”, казвах аз, държейки бутилката.
Кевин СПЕЙСИ

Снимки: Los Angeles Times, Pinterest, The Popcorn Reel, gbtimes.com

4008 Преглеждания