1965 SHELBY 427 COBRA

Легендарният автомобилен дизайнер и пилот Карол Шелби е американска икона, който революционизира света на автомобилните състезания чрез въвеждането на Кобра, AC Ace роудстър, усъвършенстван с Ford V8 двигател. След спечелването на 24-часовия Льо Ман през 1959 година, при съвместно управление на Астън Мартин с Рой Салвадори, Шелби основава Shelby American през 1962 година, и започва внасянето на английски автомобили в Щатите.

Останалото е история. Лек и мощен, Кобра печели няколко първенства, но става популярен на пътя и благодарение на особената си елегантност.

Сега 1965 Shelby 427 Cobra с номер на шасито CSX 3178 отива на търг в Сотбис.

Колата е била собственост на самия Шелби и разполага с 428 куб. инча V8 двигател. Три скоростният автоматичен предавател е монтиран от самия него и прави автомобила идеален за редовна употреба. Разполага с независимо предно и задно окачване с неравна дължина на горните и долните носачи, 90-инчово междуосие и четириколесни хидравлични дискови спирачки. Боядисана е в ярко червено, поддържана в отлично състояние и цялата тази огнена красота ще бъде предложена на търг през август.

За колекционери и автомобилни ентусиасти това е възможност, която се появява веднъж в живота и уникален шанс да притежаваш частица от американската история.

Източник: blog.gessato.com
Снимки: Darin Schnabel

5929 Преглеждания