Раниците са пример какво се случва, когато модата и функционалността обединят сили. За мнозина раниците просто нямат заместител. Затова бъдещето им е бляскаво.

Смята се, че колкото повече дрехи и аксесоари притежаваме, толкова по-вариативни можем да бъдем във визиите си и да ги адаптираме за всеки повод. Разбира се, има задължителни артикули, независимо от тренда, които просто трябва да имаме. Такива са зимните ботуши, белите официални ризи или пък сандалите. Но в същото време има риск да купуваме дрехи и аксесоари, които ще носим по-малко пъти, отколкото ще преброим с пръстите на ръцете си.

В категорията на чантите има един вид, който със сигурност е с многократна употреба. Страхотните дамски раници. Моделите от естествена кожа, например, са луксозни алтернативи за дамите, които държат на изискаността и удобството. Факт е, че в последните години раниците се доказват като ултимативната комбинация от мода и функционалност. От семпли колекции до уникални ръчни изработки, за всеки вкус има решение.

В началото бе удобството

Раници са популярни, най-вече защото са практични. В тях побирате нужното - лаптоп, телефон, портфейл, ключове, слушалки, гримове, тефтери, бутилка с вода и още много други неща. Тежестта се разпределя равномерно по гърба, но дизайнерите измислят допълнения, като меки вложки в презрамките, ергономични извивки на гърба и допълнително закопчаване на кръста.

Малките кожени раници са перфектен избор, когато предстои да излезете на вечеря или на кино и не искате да носите прекалено много вещи. Те стоят прекрасно с дънки и риза, с  лятна рокля или пък с пола и сако. Текстилните раници са идеални за свободното време, защото са много леки.

Спортните варианти имат допълнителни джобове и отделения, които ви помагат да организирате вашите вещи по-добре, както и защитен слой срещу влага и дъжд. Популярните меки раници от велур или плюш се отличават с торбест дизайн, който ги прави забавни, дори младежки. А раниците за лаптоп просто не могат да бъдат заменени от дамите, които имат забързано ежедневие и много задачи.

Именно разнообразното приложение вдъхновява модните брандове да предлагат нови и нови видове. Какви други невероятни раници ще намерите? Открийте още сега на https://answear.bg/k/tya/aksesoari/ranitsi. Независимо дали предпочитате класически, модерни или ретро раници, определено може да очаквате, че на пазара ще намерите точно това, което търсите.

Как модата променя раниците?

Една от големите тенденции в момента е за използване на биоразградими, органични и рециклирани материали. Основно става дума за текстил, но коркът или бамбукът, например, се превръщат в страхотни орнаменти по раницата.

Колкото до външния вид, актуални са изчистените раници с минимални принтове и детайли. Вместо едрите щампи, лога или мрежички, откриваме по-малко на брой, но качествени детайли, като например метални ципове, пластини и капси, копчета от дърво. Черното и тъмносиньото са класически в тази категория, но бялото и пастелните тонове, като розово, лилаво и ментово, навлизат все по-силно в колекциите.

Технолии и раници? Очаквано добър избор

Раниците ще се утвърждават като умни джаджи. Иновативните разработки залагат най-различни функции от гледна точка на технологичното съвремие. Такива примери са вградени зарядни устройства, GPS системи, соларна батерия, вграден LED фенер и какво ли още не. При пътуване определено има значение, ако раницата е снабдена RFID защита, която предпазва банковите ви карти от източване чрез дистанционни четци. Дамите с чувствителна кожа пък ще оценят антибактериалните материи.

Изобщо, не се чудете, ако нямате раница - намерете моделът, който най-много ви приляга, улеснява и радва. Нека този необикновен аксесоар, събрал най-доброто от модата и функционалността, ви изненада.

www.answear.bg