Цветята и животните ни дават уроци по любов и красота с най-необоримото оръжие - безмълвието ~ Слава СЕВРЮКОВА

За искрения свят на растенията и животните с думите на жената, притежавала дарбата да вижда в микрокосмоса

Още не познаваме законите, на които са подвластни растения и животни. Те, подобно на нас, са носители на божествено начало. Откликват на обичта. Тихо страдат, реагираме ли с неприязън.

Цветята и животните са не само живи, а и разумни създания. Източници на трогателни послания – усещат нашето присъствие, очакват, страдат с нас, за нас. Дават ни уроци по любов и красота с най-необоримото оръжие – безмълвието.

Общувам с растенията и животните като с човеци. Не е трудно. Който не го разбира, денем му пречи светлината на слънцето, хората, шумът на машините. Нощем – тихият ужас на мрака.

Сдържани, беззвучни събеседници, а в крехката им сърцевина напират чувства. По-деликатни от нас, в мнимото си хилядолетно безмълвие уподобяват Бога. Лицемерието се прикрива с думи, не с безгласие. Мълчанието – велика сила. Най-хубавите неща на земята са тихи, незабележими.

Бъдете грижовни към тях. На по-ниско еволюционно стъпало на развитие, трябва да ги подпомагаме. Привързват се истински, безрезервно. Искрено ни обичат и за разлика от нас за нищо на света не биха ни разочаровали.

Цветята са вестоносци на Доброто. Устремени към светлината, разпръскват приятно настроение. По-хуманни в известен смисъл, невъзможно е за тях да правят зло – никому не се противопоставят. Напротив, раздават аромат с багрите на красотата. Носят само радост. В духовен план – по-нисши от животните. Но не по-слабо чувствителни от тях към нашите действия, изказани и несподелени мисли. Пропити с чистота и любов към света, с лъчистата си нежност са част от живота ни.

Животните и растенията комуникират с природните сили. Изпитват чувство на привързаност. Отсъстваме ли от дома, тъгуват. Нашите терзания ги измъчват. Реагират на проблемите ни със състрадание. Разпръскват живителна светлина и любов. Съприкосновението с тях обогатява. Изучавайки ги, ще станем по-добри и съвършени.

След много години всяко животно ще придобие душа. И сега не са лишени от нея, но е групова, не индивидуална.

Полезни са домашните животни. Нахлуят ли в дома ви тъмни сили, зъл човек или дори само негативна мисъл, те първи реагират. Мисълта е енергия. Ударната вълна на злото тях първо връхлита. Енергийната им система е слаба, по-уязвима от нашата. Така открай време ни защитават. Притъпявайки рушителните удари, благородно ни предпазват. Помагат ни да съхраним хуманността. Добре е да отглеждаме поне една животинка у дома или на двора. Контактът с тях съхранява душите ни от дървояда на отчуждението, дълбаещ изтъняващата сърцевина Човечност.

Домашните питомци имат седем стадия на еволюция. Конят е на най-високия. Следват кучето и котката. Кучето открай време е пазител на къщата отвън, котката – отвътре. Козината им образува слаби електрически заряди. При докосване отнема натрупаното вътрешно напрежение. Освобождавайки от претоварване, здравословно ни предпазва. Най-благоприятно е въздействието им върху хора, страдащи от неврози, психически и други заболявания. Далечните ни предци, разполагащи с изострени сетива и повишена интуитивност, открай време са приютявали и са се грижили именно за тези създания. Така са ги превърнали в домашни любимци. Кучето – пазач на двора, котката – на стаята.

От „Зеница към Вселената. Свръхфеноменът Слава Севрюкова“, Христо Нанев, изд. Факел експрес

27934 Преглеждания