Лятна пица с къпини, праскови, пиле и моцарела

От италианците сме научили, че понякога нестандартно смесените храни са най-вкуси. Ето защо днес ще ви провокираме да опитате една интересна комбинация от плодове, сирене и пиле, и то приготвени като хрупкава лятна пица.

summerpizza-1

Повярвайте, на вкус е също толкова великолепна, както изглежда и на снимките!

Необходими продукти:

  • тесто за пица (няма никакъв проблем да прибегнете до мързеливия начин и да си купите готово тесто от магазина)
  • 1 глава лук
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена лъжичка кафява захар
  • 4 скилидки чесън, млени или много ситно нарязани
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаша настъргана моцарела
  • 150 гр. печени пилешки гърди 
  • 1 праскова, тънко нарязана
  • 1/2 чаена чаша къпини
  • 10-15 листа пресен босилек
  • 8 кръгчета прясна моцарела

summerpizza-1-2

Начин на приготвяне:

В тиган с капак загрейте маслото на слаб огън и добавете нарязания на ситно лук. Покрийте с похлупака и задушете за 10-тина минути, като разбърквате от време на време. След това към него добавете кафявата захар и оставете на котлона още 10 минути. Отдръпнете на страна тигана и оставете да се охлади на стайна температура.

Загрейте фурната на 300 градуса. Разстелете тестото върху тава за пица и върху него поръсете чесъна, като с помощта на лъжица го притиснете така, че да потъне леко в самото тесто. След това поръсете и зехтина равномерно отгоре. Добавете настърганото сирене, пилето, прасковите, къпините, листата босилек и най-отгоре залейте с карамелизирания лук. Последното, което трябва да сложите върху пицата са кръгчетата моцарела.

summerpizza-2-2

Пицата се пече 25-35 минути или докато сиренето придобие леко златист цвят. След като извадите от фурната поръсете с допълнително босилек и по желания настърган пармезан.

summerpizza-3summerpizza-2

Webstage.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK