Синдром на Лелката | 6 правила против

women

Този синдром има следните измерения – състояние на униние, дърдорене, умора, депресия - умножени по блуждаещ поглед, асексуалност и забрава на мечтите. Убийствен коктейл от негативност! Потърпевшите са много.

Превърнах се в "лелка". Не внезапно, постепенно се случи. Отначало, тя се отбиваше "на гости" при мен само за малко - ей така, да навести увереното силно момиче в душата ми. Всички проявления на тези гостувания предизвикваха наплив на спестовност, домакинска чевръстност и желание всичко у дома да е по конец – чисто, с ръб, изгладено, безупречно. И най-важното – обявяване пред всички, че никой освен мен, не прави каквото е нужно в тази къща. И въпреки това, жизненото момиче в сърцето ми, пропъждаше тая гастролираща напориста "лелка". Тогава на всички им олекваше.

След раждането на сина ми, неканената гостенка взе да ме навестява все по-често, скрита зад маската на чувство за дълг и отговорности. Когато родих дъщеря си, "лелката" окончателно се настани при мен. Грубо и цинично. С всичките си вещи – тъга, меланхолия, скука, наднормено тегло. Тя направи ревизия в дома ми и с лека ръка изхвърли моя момичешки гардероб през прозореца и сложи забрана за носене на високи токчета. Когато настоявах да ида в магазина за бельо, "лелката" беше неумолима – "Къде?! Синът ти няма палто, дъщеря ти ходи със стари обувки!".
С всеки изминал ден тя все по-смело се разпореждаше с живота ми - на децата им ставаше все по-малко весело, на приятелите – все по-малко им се идваше на гости, а мъжът ми – все по-рядко ми шептеше нежни думи в ухото. Един слънчев есенен ден, слънчевото момиче в мен угасна - животът ми беше станал непоносим.
Отидох и си купих обувки на токчета, боядисах си косите в прекрасен тъмно меден цвят, изритах тлъстата одомашнена "лелка" барабар с мазния й борш, умората, дърдоренето и чувството за дълг. И написах за себе си 6 правила за противостоене срещу Синдрома на Лелката.

Правило 1
Прави всичко с лекота и любов.
Мъдрите хора казват – каквото е вътре, такова е и отвън. Ако се радваш на света, наслаждаваш се на всеки миг от живота, дори външността ти ще разцъфне – ще бъдеш сияеща, вдъхновяваща, привличаща – любовта, щастието и късмета.
Твоето добро настроение подобно на вода, ще се разлее сред всички, които са около теб. Само "лелките" забравят, че щастливите майки имат щастливи деца, че щастливите жени имат щастливи мъже.

Правило 2
Издигнете своите женски радости на жизнено необходимо ниво.
Спомням си един добър съвет – "Да се родиш умен е хитрост невъзможна. Мъжкият ум – или го има, или го няма. Женската прелест – това е нещо друго, нещо живо и идва с времето.". Затова, независимо от възрастта, не забравяйте да ухажвате красивото момиче в себе си – с всички достъпни средства, които носят ухания, релаксация, настроение, самочувствие, женственост, кокетност, шармантност, наслада.

Правило 3
Не съм длъжна никому.
На чувството за дълг – "аз съм длъжна", "на мен ми дължат" и т.н., може да се посвети цял раздел от психиатрията. Класически случай – ненавиждам да готвя, да простирам, да гладя, да чистя – но съм длъжна. Насилваме себе си, ядосваме се на всички, превръщаме се в озлобени свирепи жени. Помислете логично – кой ви е задължил да правите всичко това – вие самата. Внушеното още в детството ни убеждение, че любовта на мъжа минава през стомаха и децата ще умрат от глад, вършат своята работа в настоящето. А рецептата е такава – никому за нищо не сте длъжни. И това съвсем на означава да зарежете мръсните тигани в мивката, да оставите дома си разхвърлян и неуютен, да развеете "бялото" знаме и да протестирате гуляейки с приятелки. Не, това означава да си създадете правилното разбиране, че това е домът, в който желаете всички да се чувстват добре, че правилата ги определяте вие, затова можете да разпределете задачите така, че да не ви тежат и напрягат до краен предел. Съвсем справедливо.

Правило 4
Не се интересувам от мнението на хората. Занимава ме онова, което мисля за себе си.
Хубаво да мислите и желаете добро за себе си. За коментарите и мненията на останалите хора, се тревожат най-вече лелките. Момичетата, като същински амазонки, търсят одобрение първо в собствените си очи. Каква искате да бъдете – безупречна, силна, щастлива, емоционална, истинска жена? А кой ви спира? Бъдете такава. Клюките оставете на скучаещите.

Правило 5
Ако трябва да избираме между готвенето и секса – секса е с предимство.
Само лелките казват "няма сили", "боли ме главата", "уморена съм", "заета съм", "не искам". Момичетата бързо превключват на вълната на желанието и не биха позволили на мусаката да изтика в ъгъла намерението за близост. Готвенето е дело, на което винаги можеш да се посветите, то може да почака. Помислете и другояче – вие сте пожелали тази интимност от мъжа и чувате от него: "Да, де, ама сега трябва да сменя гумите на колата. Айде друг път...".

Правило 6
Призванието на жената – да вдъхновява мъжа, не да го обслужва.
Баща ми винаги твърдеше, че от жените, които готвят вкусно и гладят ризи, мъжете никога не си тръгват. Той имаше три жени. Всички готвеха прекрасно и гладеха качествено... Но баща ми сякаш не разбра нещо много важно – домакинята и жената – това са две различни неща. Първата – властелинката на домакинските уреди, въоръжена с черпак, запасала престилка. Втората – облагородяваща семейното гнездо, Музата, зрънцето вдъхновение, семейния мозъчен тръст, сърцето на дома, присъствието, което винаги очакваш с радост.

Източник | Fit4brain

9753 Преглеждания