Дънов казва, че "белият цвят носи здраве".

Според Гьоте тъмните цветове успокояват, а светлите възбуждат, като въздействат, както на физическо, така и на психично ниво. Цветовете се възприемат асоциативно и всеки цвят има много значения.

Намислете си три цвята.

Психолозите вярват, че първият избор характеризира емоционално състояние в момента, вторият - вашата личност, а третият показва взаимоотношенията ви с другите и как се отнасяте към тях. Ако някой от избраните от вас цветове е белия, то вижте какво символизира той.

19 18

Белият цвят

Белият цвят характеризира съвършенството и завършеността, демонстрира абсолютното и окончателно решение, пълната свобода на възможностите и премахване на препятствията. Фундаменталното му качество е равенството, тъй като включва в себе си всички цветове. Той винаги вдъхновява, помага, внушава определена вяра. Белият цвят е символ на социалното съгласие и мира.

25

 

Любим на хората търсещи съвършенство, този цвят е цвета на мъдростта, откровението и благодатта. Бялото символизира още чистота – духовна и физическа, както и стремежа към откровеност в отношенията. Белият цвят се свързва с целомъдрието, истината, откровеността и невиността. Това е и цветът на тайнствата и окултизма. Цветът създава усещане за чистота, но в същото време, за студенина, строгост и педантичност, каквито са и основните характеристики, присъщи на хората харесващи този цвят.

 

26

39

28

Ако домът отвътре е боядисан в бяло, в него ще има съгласие, ако в бяло са боядисани вратите, човекът, който влиза, оставя злото отвън. В християнството белият цвят е символ на вярата, чистотата и истината.

40 41

 

33 55

27

Тъй като белият цвят е цвета на новото начало, той зарежда с енергия, хармонизира и разширява възможностите.

Снимки ~ pinterest.com