Всяко човешко същество идва на този свят в определен ден и час, и има своя ярка индивидуалност. Годините и възпитанието извайват неговия характер, но някои качества са дар от планетите, които покровителстват децата в рождения им час. А това е информация, полезна за всички майки .

00:00 и 2:00 ч. след полунощ

По това време на денонощието се раждат най-любознателните хора, които се намират под покровителството на планетата Меркурий. Това са децата-лидери, активни и енергични, които винаги се стремят да бъдат в центъра на вниманието. На майките на такива деца астролозите препоръчват да развиват способностите им за възприемане на информация, за да имат успехи в училище и да формират у тях лидерски качества.

2:00 и 4:00 ч.

В средата на нощта се раждат трудолюбивите личности. Ако детето ви се е появило на белия свят между 2.00 и 4.00 часа през нощта, целият му живот ще премине под покровителството на Венера. Планетата на любовта ще му дари способността да печели пари и да постига целите си с труд и талант. Тези деца са много любвеобилни и благодарение на своята мекота и общителност могат да спечелят благоразположението на околните и да получат желаното.

4:00 и 6:00 ч.

Ако детето се е родило между 4.00 и 6.00 часа, неговата планета-покровителка е Марс. Това е планетата на лидерите, която непременно ще поведе рожбата ви към успехи. Децата, родени по това време на нощта, са независими, упорити, честни. За тях са подходящи най-вече ръководните длъжности. За да обуздаете малкия командир, възпитавайте го колкото се може по-меко, учете го да се доверява на другите деца и на възрастните.

6.00 и 8.00 ч.

По това време на денонощието се раждат децата, покровителствани от Нептун. Това са крехките и раними души, които едва ли ще се втурнат в битки за лидерската позиция. Те по-скоро ще отстъпят, отколкото да се борят. От такива деца израстват хора с богат вътрешен свят, които предпочитат уединението пред светския живот.

8:00 и 10:00 ч.

Тогава се раждат децата, които са под покровителството на Уран. Това са най-обаятелните деца. Те винаги привличат хората, нуждаещи се от помощ, топла дума или просто от човешко общуване. Главни техни черти са хуманизъм, простота и човечност. Често от такива деца израстват хора, които активно участват в благотворителни мероприятия.

10:00 и 12:00 ч.

От късната сутрин до обед властва Сатурн, който дарява децата, родени по това време, с принципност и дисциплинираност. Това са хора честолюбиви, които поставят пред себе си високи цели и притежават огромна активност и сила. Това са бъдещи политици, държавни служители и чиновници.

12:00 и 14:00 ч.

Планетата Юпитер покровителства децата, родени по обед. Това са хората – вечни пътешественици по душа. За тях е важно да получават информация, да общуват с нови хора, да се зареждат непрестанно със свежи впечатления. Те имат силата да променят живота си, заминавайки в друга страна, или кардинално да сменят професията си. Добре е такива деца да бъдат приучавани към дисциплина от най-ранно детство.

14:00 и 16:00 ч.

Това е времето на раждане на волевите и силни деца. Това са часовете на Плутон, който дарява своите подопечни с умението по-леко от останалите да преживяват неуспехите и житейските трудности. Всеки нов проблем калява детето, прави го по-силно и мъдро. Такова дете непременно трябва да бъде научено да си поставя адекватни цели и да му се показва как да ги достига.

16:00 и 18:00 ч.

Това е периодът на действие на Венера. Целият живот на децата, родени в този промеждутък, е търсене на истинската любов. С годините те развиват впечатляващото качество да разбират другите хора. Често се поставят на тяхно място и с лекота достигат до правилните изводи, и до изход от ситуацията. Лекотата в общуването и стремежът да намерят другата си половинка, ги подтикват към твърде ранни бракове.

18:00 и 20:00 ч.

Вечер се раждат децата, на които активно влияе Меркурий. Това е планетата на ума, идеите и новите начинания. Тези хора никога не се отчайват, умеят да намират решение дори в най-безизходните ситуации. От такива деца израстват предани приятели и любими. Такова дете трябва да бъде непременно научено да решава не само чуждите проблеми, но и своите собствени.

20:00 и 22:00 ч.

След 8 вечерта, започва покровителството на Слънцето, което дарява децата, родени по това време, със „слънчеви“ черти. Те непременно израстват общителни и амбициозни, търсачи на приключения и удоволствия. Много от тях стават артисти, организатори, хора, за които личностната реализация е най-важното нещо в живота. Запишете такова дете в артистична или художествена школа – нека пее, танцува, рисува - това е неговият път.

22:00 и 24:00 ч.

Това са децата, които се намират под влиянието на загадъчната и изменчива Луна. Родените по това време имат философска настройка на ума, стремят се към стабилност и хармония. Още от най-ранно детство те са силно впечатлителни, подложени на страх и съмнения, затова трябва да се отделя внимание върху емоционалната и психологичната страна на тяхното възпитание. За тях е трудно със собствени сили да достигнат до покоя и радостта, трябва да бъдат научени да различават доброто и злото, да работят над адекватната оценка на заобикалящата ги действителност. Не бива да има тревоги, ако кариерата им не се развива бързо. Такива хора не могат да работят само заради парите. Те търсят в отношенията с колегите си преди всичко емоционална връзка и спокойствие.

Източник: d-rmario.com
Илюстрации: pinterest.com, busymockingbird.com