За да откриете своя личен цвят си задайте въпроса:

"Кой е любимият ми цвят?"

01.0 01.1 01.2 01.3

Отговорете на въпроса сега, преди да четете по-нататък.

02

Не мислете за това, нека бъде спонтанен отговор и приемете първият цвят, който ви идва наум и не го анализирайте предварително.

Именно този инстинктивен избор на цвят казва много за личността, как функционира и как другите гледат на нея. Цветът е средство за разшифроване на поведение, черти на характера, както и на физически, умствени, емоционални и духовни състояния. Той отразява начина, по който възприемате света, показва вашите силни и слаби страни, уязвимостите ви, най-дълбоките ви нужди, както и как приемате предизвикателствата в живота.

Ако имате два еднакво любими цвята, прочетете информацията на двата, за да разберете напълно себе си и какво е това, което ви мотивира.

03

Вашият цвят може да е този, който ви вълнува най-много и ви кара да се чувствам жив, когато го видите. Той често е преобладаващият цвят в аурата ви.

04

Някои от нас променят любимият си цвят веднъж или повече пъти през живота си, докато други имат един постоянен. Някои предпочитат различен цвят за известно време, в зависимост от техните нужди по това време, но се връща към първоначалния си любим, когато са изпълнени тези специфични нужди.

За тези от вас, които не мислят, че имат личен цвят, погледнете дрехите, които носите и начина, по който сте избрали да декорирате вашия дом или офис. Един или повече от повтарящите се цветове отразяват личността и най-дълбоките ви нужди. Независимо дали ви харесват или не толкова, те са избрани от собствения ви житейски опит, както и от нуждата ви от качествата на тези цветове.

05

Ако сте променили личният или любимия си цвят, опитайте се да идентифицирате обстоятелствата около живота си по това време, тъй като новия ви цвят ще отрази качества, които трябва да привлечете в живота си, като ви помогне да се справите с тези обстоятелства.

Какво означава вашият любим цвят и каква личност показва, че сте?

Въпреки че само един цвят не може да покаже всички черти на характера и личността, вие ще откриете себе си в описанието.

ЧЕРВЕНО:

3.0 3.1 3.2 3.3

Ако любимият ви цвят е червен, вие сте ориентирани към действие с дълбока нужда от физическото изпълнение и желаете да изпитате живота чрез петте сетива.

Червеният цвят е цветът на енергията, страстта и действието. Този цвят е топъл и положителен, свързан с нашите най-физически нужди и нашата воля за оцеляване. Той излъчва силна и мощна мъжка енергия.

Червеното е енергизиращ цвят. Възбужда емоциите и ни мотивира да предприемем действия.

 

ОРАНЖЕВО:

4.0 4.1 4.2 4.3

Ако оранжевото е любимият ви цвят, вие имате голяма нужда от това да бъдете с хора, за да общувате с тях и да бъдете приети и уважавани, като част от групата. Вие също имате нужда от предизвикателства в живота си, независимо дали те ще са физически или социални.

Оранжевият цвят е цветът на социалната комуникация и оптимизма. От отрицателна гледна точка този цвят означава и е знак на песимизъм и повърхностност.

 

ЖЪЛТО:

5.0 5.1 5.2 5.3

Изборът на жълт цвят за любим означава, че имате нужда от дълбока логическа последователност във всекидневния си живот. Хората избрали този цвят имат необходимост да изразяват своята индивидуалност с помощта на логиката и ума. Те са вдъхновяващи хора и създатели на нови идеи.

В психологията жълтият цвят е цветът на интелекта. Той е оптимистичен и весел. Въпреки това, той говори за нетърпение, критичност и малодушие.

 

ЗЕЛЕНО:

6.0 6.1 6.2 6.3

Ако зеленият цвят е вашият фаворит, вие имате дълбока нужда да принадлежите на някого, да обичате и да бъдете обичани, да се чувствате сигурни и защитени. Вие имате необходимост от приемане и признание за ежедневните неща, които правите за другите - за вас просто "благодаря" е крайно нужно, но и достатъчно.

Зеленото е цветът на равновесието и растежът. Този цвят може да означава и собственическо чувство, като негативна страна.

 

СИНЬО:

7.0.0 7.1 7.2 7.3

Любителите на синьото са хора с дълбока необходимост да намерят вътрешен мир и истина, те държат да живеят живота си според техните идеали и вярвания, без да се налага да променят своята непреклонна гледна точка за нещата, за да задоволят другите.

Синьото е цветът на доверието и мирът. Той говори за лоялност и почтеност, но и за консерватизъм.

 

ИНДИГО:

8.1 8.2 8.3 8.4

Индигото е цветът на любовниците. Тези хора, чиито любим цвят е индигото имат нужда да чувстват хармония, да бъдат едно с вселената. Любителите му имат необходимостта да бъдат приети от другите.

Индигото е цветът на интуицията. Той означава идеализъм и структура, дори и склонност към пристрастяване.

 

ЛИЛАВО:

9.0.0 9.1 9.2 9.3

Ако лилавото или виолетовото е любимият ви цвят, вие имате нужда от дълбока емоционална сигурност, за да създадете ред и съвършенство във всички области на живота си, включително и в духовния. Също така, може да имате дълбока нужда да инициирате или участвате в хуманитарни проекти, да помага на другите в нужда.

Лилавото е цветът на въображението. Той означава творчество и индивидуализъм, но понякога и незрялост.

 

РОЗОВО:

10.0.0 10.1 10.2 10.3

Ако вашият личен цвят е розовия, вие имате дълбока нужда да бъдете приети и обичани безусловно.

Цветовата психологията на розовото е безусловна любов и грижовност. Любителите на този цвят могат да бъдат и незрели, глупави, но и много женствени.

 

ТЮРКОАЗ:

11.0 11.1 11.2 11.3

Ако тюркоазът е любимия ви цвят, то най-дълбоката ви потребност е да създадете емоционално равновесие в живота си, за да можете да изразите своите надежди и мечти, без значение колко идеалистични могат да бъдат те и да направите свой собствен начин на живот по силата на собствените ви условия.

Цветовият смисъла на тюркоаза е комуникацията и яснота на ума. Той също може да изразява непрактичност и идеализъм.

 

ЦИКЛАМА:

12.0.0 12.1 12.2 12.3

По смисълът на цветовете, цикламата е цвета на универсалната хармония и емоционалното равновесие. Той е духовен, но и практичен, насърчава здравия разум, с балансиран поглед върху живота.

 

КАФЯВО:

13.0.0 13.1 13.2 13.3

Любителите на кафявото имат дълбока потребност за безопасна, сигурна, лесна и удобна за съществуване среда, с поддържащо семейство и приятели.

Кафявият цвят е сериозен, здраво вкоренен за земята цвят, символизиращ почвата, който означава сигурност и опазване на материалното богатство.

 

ЧЕРНО:

14.0.0 14.1 14.2 14.3

Хората любители на черното имат нужда за власт и контрол, за да защитят собствената си емоционална несигурност.

Черното е цветът на скритото и непознатото, създавайки атмосфера на тайнственост. Тези хора държат нещата бутилирани вътре в себе си, скрити от света.

 

БЯЛО:

15.0.0 15.1 15.2 15.3

Ако бялото е личният ви цвят, то най-дълбоката ви потребност е за простота в собствения ви живот. Да бъдете независими и да разчитате на себе си, за да не трябва да зависите от някой друг, за вас е от изключителна важност.

Бялото е цвят на пълнота и чистота, той е цветът на съвършенството. Цветовият смисъл на бялото е невинност, цялостност и завършеност.

 

СИВО:

16.0.0 16.1 16.2 16.3

 

Ако сивият цвят е вашият любим, то вие сте хладни, консервативни, изпълнени с надежда хора. Вие сте склонни да съдействате в трудни ситуации, само за да запазите мира и спокойствието.

От гледна точка на психологията на цветовете, сивото е цветът на компромиса - този цвят не е нито черен, нито бял, той е преходът между две лица, както е между двата цвята.

 

СРЕБРО:

17.0.0 17.1 17.2 17.3

Ако среброто е любимият ви цвят, вие сте интуитивен и мъдър човек и имате силна връзка с по-високо духовно напътствие.

Сребърният цвят носи енергия свързана с луната, приливите и отливите - той е течност, емоционалност, чувствителност и загадъчност.

Цвят сребро е с женска енергия ; тя е свързана с луната и приливите и отливите на приливите и отливите - това е течност , емоционална , чувствителна и загадъчна.

 

ЗЛАТО:

19.0.0 19.1 19.2 19.3

Хората с любим цвят злато излъчват харизма, силно изразена личност и индивидуалност, като карат другите да се чувстват спокойни и ценени в тяхната компания .

Златото е цветът на успеха, постижението и триумфа. Свързан е с изобилие и благоденствие, лукс и качество, престиж и изтънченост, стойност и елегантност.

Психологията на злато предполага, както материално богатство, така и разточителство.

06

Трябва да се опитате да включите една малка част от вашите цветове, които харесвате в живота си, като ги използвате в дрехи или в дома си, за да помогнете за балансирането на енергията си. Отхвърляйки цели цветове може да създадете дисбаланс в живота си. Винаги използвайте малко количество от другите цветове, а с любимите си вие запазите енергията и поведението си балансирани.