Най-мързеливата тройка на Зодиака

„Накарай мързеливия на работа, на акъл да те научи”

Трудолюбието присъства или отсъства по различни причини у нас. Някои се трудят с огромен ентусиазъм и удоволствие, за други това е мъчителен процес. Едни се стремят максимално бързо да свършат качествена работа, а други въртят и сучат, и постоянно търсят причини да не направят нещо. Според астролозите, звездите също имат пръст в оформянето на най-големите лентяи за зодиака. Ето челната тройка.

(The Nap by Gustave Caillebotte, 1877, Wadsworth Atheneum, Hartford, CT, US)

РИБИ

Романтичните и мечтателни Риби често имат проблем да слязат на Земята и да се захванат с реалните си отговорности. Ако иде реч за чувства, преживявания и страдания – тук Рибите са си съвсем на място. Те се стремят към тишината и покоя, обичат радостните емоции. А работата не предлага точно такива. Рибите не могат да се похвалят със силен характер, а на работното си място гледат да са в сянка.

У дома Рибите не се втурват ентусиазирано да вършат битовите си дела. Ако могат да отложат нещо за последната минута – това е съвсем по тяхна мярка. Ако пък им се отдаде възможност съвсем да избегнат отговорността – те това и ще направят. Така ще им се отвори време пак да помечтаят и поразсъждават за безсмислието на всичко съществуващо, пък работата – тя да не е заек, та да избяга…

ЛЪВ

Любовта на Лъва към ярките краски на живота и към преклонението на окръжаващите го, не му дава възможност да се съсредоточи върху работата. По би му харесало да се отдаде на интересен разговор с интересен човек, да накара някой да се влюби в него, да порази останалите с класа и стил – каква ти тук работа? Ако се мобилизира сериозно, Лъвът разбира се ще успее да свърши някаква работа, а това обикновено означава да издаде няколко заповеди и безценни съвети – кой друг би го сторил по-добре?

Като шеф, Лъвът съвсем не е лош, но в качеството си на изпълнител нещата са различни. Ако обаче ръководството е завоювало неговите високи симпатии, то заради началника си, Лъвът е готов да стори толкова много, че дори да почне да работи. Домашните дела за Царя на зверовете са занятие неподходящо, затова той прекарва свободното си време по много по-достоен начин.

ВЕЗНИ

Този зодиакален знак се намира в постоянно търсене – на себе си, на хармония, на естетика, на красота – търси всичко останало, само не и работа. Изящни маниери, красиви хора и предмети – това привлича Везните. Не е пресилено да се каже, че мързелът е перманентно състояние за представителите на знака. Понякога са споходени от работохолизъм и тогава можем да завидим на амбициите и плановете им.

Само че този пристъп бързо е изместен от пристъпи на мързел – тогава апатичните и доста равнодушни Везни направо не помръдват от мястото си. За тях е подходяща нерутинната работа, която не изисква постоянна внимание и ангажираност. Когато остават насаме със себе си и своята леност, Везните отново се зареждат с енергия и се връщат в строя. Тогава пак се превръщат в пълни с ентусиазъм хора, които са готови да работят за престиж.

Източник: zhurnal-lady.com
Картини: The Hammock" by Gustave Courbet, 1844, Oskar Reinhart Foundation, Winterthur - commons.wikimedia.org; The Nap by Gustave Caillebotte, 1877, Wadsworth Atheneum, Hartford, CT, US - wikiart.org

6376 Преглеждания