Мога да ви съкруша или направо да ви убия с любезността си ♥ Жена със Слънце във ВЕЗНИ

От властната Желязна лейди Маргарет Тачър и войнствената Серена Уилямс, до красивите и талантливи актриси Сюзън Сарандън, Катрин Деньов, Моника Белучи, Катрин Зита-Джоунс, Кейт Уинслет, Марион Котиярд, Наоми Уотс

(John Collier (1850-1934), A Great Lady, 1910)

Умея да ценя единствено романтичните взаимоотношения. Връзките между хората ме интересуват като абстракция - както се проявява хармонията в изкуството или в музиката. Търся идеалното равновесие и се опитвам да го постигна по всички възможни начини. Винаги съм готова да приема чуждата гледна точка и чуждите желания и се старая да се съобразявам с тях, ако това е възможно. Стремя се да бъда енергична и отрано организирам живота си по цивилизован и благороден начин, с грация и изящество, толкова важни за мен, колкото и красотата, която прави хармонията видима. Измъчвам се от грозотата и грубостта. Дори да нямам аристократичен произход, аз притежавам природен чар, елегантност и финес. Старая се да бъда внимателна, деликатна и винаги добре приета в обществото, защото скандалите ме разстройват, особено когато са публични. Предусещам конфликтите и се старая бързо да успокоя или да предотвратя усложненията.

Макар че съм лесно приспособима, постигам бавно вътрешната си хармония. Тъй като самата ми същност е мисловна, аз разсъждавам трезво и умея да се отказвам от личните си чувства и потребности. Резултатът е, че мога да ви съкруша или направо да ви убия с любезността си. Ядосам ли се, ще ви припомня всички случаи, когато сте ме разстройвали, както и това, че съм била твърде добра да ги премълчавам. След като се възстанови равновесието, аз се връщам към естествената си дипломатичност. Забележете - винаги съм готова да проявя разум и да направя компромис. По-лесно е да събереш пчелите с мед, отколкото с оцет, нали? Нещата могат да се уредят, ако изслушаш обективно и двете страни.

Аз съм умна и независима, но търся мъж, който да се отнася с мен като с дама. Имам слабост към недодяланите, ала нежни мъже - каубои, които си мият ръцете. Понякога ми харесват чувствителните и артистични мъже. Друг път ме привличат работливите бизнесмени. Но какъвто и да е той, нищо не може да се сравни със значението, което придавам на самата връзка и понякога изпадам в неловката ситуация да поддържам взаимност само за да сме заедно. Вежливостта и равновесието са много важни за мен, и винаги търся човек, който ще ме допълва най-добре. Мога да предпочета мъж, с когото нямам нищо общо, само защото чувствам, че е уравновесен. Хубаво би било да е и с красива външност.

От: „Планетите на любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. Хемус
Картина: John Collier (1850-1934), A Great Lady, 1910, commons.wikimedia.org

6090 Преглеждания