Планетите на  любовта

Ава Гарднър, Марлене Дитрих, Симон дьо Бовоар, Джанис Джоплин, Пати Смит, Даян Кийтън, Доли Партън, Ани Ленъкс, Кейт Мидълтън, Мишел Обама, Грета Тунберг

(Eduard Friedrich Leybold, Portrait of a Young Lady in a red Dress with a Paisley, 1824)

Може би не съм най-лъчезарната личност в света, но бъдете сигурни, че винаги побеждавам. За мен е трудно да изразя истинските си чувства, ето защо страдам от вътрешна изолация. Не съм имала шанса да прекарам безгрижно детство — винаги съм била отрупана със задължения. Не казвам, че това ми е попречило да бъда по-добра, но хората постоянно ми препоръчват да съм малко по-приветлива, особено на служебното място. Аз съм маниакално работлива, дори в домакинските задължения. За мен „женската работа няма край” - и това важи не само за традиционното женско шетане, макар да върша по-голямата част от него. От всяка задача обикновено поемам най-тежката част. Никога не се оплаквам от натовареността си. Аз съм най-добрият организатор, който познавате.

Никога не си пилея времето и не хвърлям на вятъра пари и усилия — всичко трябва да бъде рационално използвано. Понякога се преуморявам, но ако аз не се преуморя, тогава кой? Надпреварата не винаги зависи само от бързината, обикновено е важна издръжливостта. Спомнете си историята за заека и костенурката! Бъдете сигурни, че тази костенурка е била Козирог.

За мен мъжът трябва да е състоятелен и сериозен. Без повърхностни личности, моля! Харесвам перспективните мъже. Може вече да се е утвърдил или да си пробива уверено път към успеха. Той трябва да се грижи за мен (аз го желая вътрешно, макар че се съпротивявам) и да притежава бащински качества. Не мислете, че не обичам сладострастните удоволствия. Напротив, просто ми е нужно време, за да се отпусна и сваля Желязната си маска. Накратко - аз съм интелигентна и умна - нали все някой трябва да бъде такъв!?

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: Eduard Friedrich Leybold, Portrait of a Young Lady in a red Dress with a Paisley, 1824, commons.wikimedia.org