Айн Ранд, Вирджиния Улф, Ева Браун, Гертруд Щайн, Опра Уинфри, Йоко Оно, Стела Адлер, Миа Фароу, За За Габор, Дженифър Анистън, Шакира, Амал Клуни, Шерил Кроу

(The New Woman, 1892, by Edward Lamson Henry)

Не желая да водя обикновен живот. Искам да живея според убежденията, идеалите и принципите си. Мисля, че личният живот няма особено значение за мен. Хората, техните дела, проблемите на обществото, изкуството, науката — натам е обърнат моят поглед. Традиционното и обичайното не ме интересуват. Привличат ме необикновеното и нестандартното. Мога да изброя нещата, които харесвам - високите технологии, съвременните постижения, археологията, антропологията. Освен това мисля, че за да живееш пълноценно, трябва да изследваш живота. Анализирането е едно от любимите ми занимания. Стремя се винаги да съм обективна спрямо себе си и останалите. Смятам се за разумна и безпристрастна и въпреки че съм дружелюбна, общителна и умея да разговарям с хора от всички възрасти, чувствам, че съм по-различна от тях. Обвиняват ме в липса на достатъчна хуманност. Понякога се учудвам сама на себе си. Аз съм сред малцината, които биха възприели думата „особнячка” като комплимент. Гордея се със своята индивидуалност.

За да ме опознаете истински, вие трябва да приемете, че съм особена и да проумеете моята оригиналност, независимо от това как ви изглеждам. Винаги и към всичко имам нов и нетрадиционен подход. Аз съм истински съвременна жена и не се притеснявам да обединя в едно мъжки и женски качества. Понякога обичам да шокирам хората, за да не си мислят, че правя само общоприети неща. Старая се да работя добре и в хармония с колегите си, но понякога се отвличам от съществения проблем.

Моят мъж е необикновен по своему - дори може да изглежда малко фатален. Екзотичен и талантлив, той не е стандартна личност. Интересен е и знае, че ценя неговата оригиналност. Понякога се чувствам прекалено завладяна от идеята за отликата между мен и другите. Впускам се в интелектуални размишления и анализирам, вместо да се оставя на чувствата си. Това ми пречи в установяването на близки контакти.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: The New Woman, 1892, by Edward Lamson Henry, the-athenaeum.org