Моцарт, Галилео Галилей, Распутин, Лорд Байрон, Ейбрахам Линкълн, Томас Едисон, Франсис Бейкън, Чарлз Дикенс, Кларк Гейбъл, Джеймс Дийн, Фил Колинс, Ед Шийрън

("From a distant Land", 1889, David Davie)

Аз не съм характерния мъжествен тип. Той просто не ми допада. Не е нужно да доказвам себе си чрез бабаитство. Живея според собствените си разбирания и идеали. За мен най-важното в живота е търсенето на истината. Работя, за да променя обществото — да открия чудотворно лекарство или да направя изобретение, което да е от полза за човечеството, а не за да удрям с юмрук. Идеалите на Френската революция — Свобода, Равенство, Братство — са особено важни за мен. Смисъл на живота е те да бъдат превърнати в реалност. Всичко, - и ново, и старо -- ме вълнува, интересите ми се простират от археологията и окултизма до най-съвременните научни открития. Аз съм човек на техническия прогрес и смятам, че повечето предимства на човешката раса са резултат от технологичната еволюция. Работя усилено, за да създам колкото е възможно повече.

Чувствата неизменно объркват живота. Аз съм твърде либерален и много малко събития могат да ме шокират. Може да съм безкомпромисен и да изглеждам студен, защото се държа на разстояние, но съм човечен. Способен съм да стана най-добрия и най-интересен приятел, който някога сте имали. В действителност предпочитам приятелството пред любовта. Дружбата е по-безопасна и продължава по-дълго от любовта. В нея ги няма онези тъмни човешки страсти, които могат да ме объркат или уплашат.

За мен идеалната жена трябва да играе ролята на приятелка. Тя трябва да се отличава с широта на възгледите, с интелигентност и с нещо необичайно – може например да е носителка на Нобелова награда или пък да има крив нос. Тя  трябва да разбира моята потребност от запазване на определена дистанция.

Не се влюбвам лесно, но не съм и имунизиран против любов. Просто имам нужда да се чувствам свободен. Тогава двамата ще летим нависоко и надалеч към хоризонта. Кой знае какво ще срещнем там!

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: "From a distant Land", 1889, David Davie