Овидий, Микеланджело, Ибсен, Виктор Юго, Джон Стайнбек, Габриел Гарсия Маркес, Джак Керуак, Чък Паланюк, Пазолини, Джони Кеш, Стив Джобс

(Lovers, 1869, Pál Szinyei Merse)

За мъж, аз съм сигурно едно от най-чувствителните създания, които някога сте срещали. Защо ли? Защото абсорбирам всичко около себе си. Като гъба попивам онова, което ме заобикаля. Поемам мисли, чувства и настроения едва ли не чрез осмоза. Това може да ви звучи странно, но е истина. Аз действително прониквам в хора и ситуации, и тази моя специфична особеност ме изпълва със съчувствие. Мога да се превъплътя в друг човек и това е най-типичната ми черта. Никога не съм свободен. 

Признавам, че се случва да ме подхвърлят насам-натам поради характера ми. Това понякога ми дотяга. Състоянието прилича на четене на мисли, само че в някои моменти не мога да кажа кое идва от мен и кое възприемам от останалите. Това е отговорност, повярвайте ми! Понякога наистина се обърквам. Трябва да се науча да различавам личното от чуждото. И тъй като ми е трудно да избегна отрицателните настроения, аз гледам да се измъкна винаги когато мога, а на практика непрестанно. Развихрям въображението си, работя упорито или се отдавам на спиритизъм. Опиатите и алкохолът ми помагат и аз често ги използвам.

Всичко това ме прави мил, внимателен, любезен, любвеобилен и предан. Присъствието ми успокоява. Лесно се поддавам на внушения — помислете си за нещо и аз тутакси ще откликна. Някои казват, че не съм от тази земя, и наистина допада ми да живея с видения, да се взирам отвъд земните предели. Обичам да окуражавам хората около мен. Животът никак не е прост и не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Ето защо вярвам в чудеса и магии от всякакъв вид.

Моята идеална жена разбира мечтателната ми природа и пътя, по който тя ме води. Умна и романтична, тя е по-практична от мен (което не е никак трудно!) и когато, редом с призванието си, открия и нея, няма по-силен човек в света от мен.

От: „Планетите на  любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: Lovers, 1869, Pál Szinyei Merse, commons.wikimedia.org