1 orange

Въпреки, че не могат да покажат всички черти, свидетелстващи личността, цветовете издават някои общи специфичности на характера.

И така, ако оранжевото е любимият ви цвят, вие със сигурност ще откриете себе си някъде в описанието по-надолу. Ако пък този цвят не присъства в ежедневието ви, то ще разберете положителният ефект, който той носи върху настроението, особено когато сте стресирани.

1

2

Ако любимият ви цвят е оранжево, вие сте оптимист и екстроверт. Вие сте приятелски настроен и добродушен човек.
Уверени и решителни, но не агресивни, хората, които харесват този цвят са по-безгрижни и по-малко интензивни, отколкото тези, които обичат червеното.
Като любители на оранжевото вие обичате купоните, социалните контакти и често сте говорителят на групата. Докато сте очарователни и общителни, вие сте склонни да бъдете и фукльо.
Получавате голямо удовлетворение от това да помагате на другите, като от своя страна вие вдъхновявате със своята жизненост и позитивна енергия. Вие сте толерантни и приемате хората такива, каквито са.

3

2 orange

Вие сте свободен дух, който не обича да бъде с вързани ръце, не винаги сте лоялни в отношенията си и ангажирате вниманието си.
Вие живеете живота си въз основа на вашите "червени" реакции. Вие сте авантюрист и обичате живота на открито -къмпинг, катерене, дайвинг, планеризъм.
Вие сте смелчаги, винаги гледате към следващото си предизвикателство, следващото си голямо приключение.

4 5

7

8  9

Наслаждавате се и сте физически активни, особено на открито, независимо дали това е просто разходка или в конкуренция на високо равнище в спортни състезания.
Вие сте пълни с живот, винаги сте в движение и това може да доведе до безпокойство и нетърпение в общуването ви с други хора, които не разполагат с тази нужда.
Любителите на портокаловият цвят обичат да поемат рискове в много области на живота си, особено във физическите. Вие предпочитате да изследвате външният, а не вътрешния си свят.
Търпението не е един от вашите добродетели и вие може да бъде доста силен и властен над другите, когато са под стрес.
Но вие можете да бъдете и нерешителни, непоследователни и непредсказуеми. В работна среда вие сте колонни да страните от другите, да бъдете егоистични, егоцентрични, дори и незаинтересовани.

15 16

17

18

19

.....

Оранжевото - цветът на приключения и социална комуникация

Цвят оранжево излъчва топлина и щастие, съчетаващ физическа енергия от стимулирането на червено с бодростта на жълто.

11 12

13

14Jane Avril dancing Paris 1892 Henri de Toulouse-Lautrec

/Jane Avril dancing, Paris 1892, Henri de Toulouse-Lautrec /

Оранжевото предлага емоционална сила в трудни времена. Този цвят би могъл да ни помогне да се съвземе от разочарование, отчаяние или при превъзмогване на тежко състояние на мъка.
Цветовата психологията на оранжевото е оптимистично и вдъхновяващо нашия дух. В действителност оранжево е толкова оптимистично и вдъхновяващо, че всички ние трябва да намерим начини да го използваме във всекидневния ни живот, дори ако то е само под формата на една оранжева писалка.

20  21

Оранжевото носи спонтанност и положителна перспектива за живота, и е чудесен цвят, който може да се използва по време на трудни икономически времена, той мотивира и помага да погледнем от хубавата страна на живота.
Със своят ентусиазъм за живот, оранжев цвят е свързан с приключения и поемане на риск, вдъхновяваща физическа увереност, конкуренция и независимост.
По отношение на смисъла на цветове, оранжево показва екстровертност, без морални задръжки и често насърчава към ексхибиционизъм на личността.

22

23

24

Оранжевия цвят има връзка със социалното общуване. Той е топъл и приветлив цвят и има както физически, така и психически стимулиращо въздействие, това е цвят, който кара хората да мислят и говорят!

25

26 27

28Theatre Magazine March 1922 cover. Illustration by Clara Elsene Peck American 1883-1968

/Theatre Magazine, March 1922 cover. Illustration by Clara Elsene Peck /1883-1968/

29 30

31

32

33 34

35

36 37

В същото време, оранжевото отключва апетита. Този цвят е очевидно най-лошият цвят, който може да имате в кухнята, ако се опитвате да отслабнете!

tumblr mavfzf0cwf1qfpcnio1 1280

Оранжевото помага за усвояването на нови идеи и освобождаване духа в своите ограничения, като ни дава свободата да бъдем себе си. В същото време той насърчава самоуважението и уважението към другите.

Снимки: pinterest.com