КОМПЛЕКСАРИТЕ от София надделяха над всички в турнира на Неймар

Момчетата София бяха безупречни на Големия финал и ще представят България в Прая Гранде

Отборът, със само-иронично име „Комплексарите“ спечели тазгодишното издание на Neymar Jr's Five в България. Големият финал на турнира се проведе тази неделя на футболния комплекс „Царско село“ в София, след като квалификациите в последния месец преминаха през Варна, Русе, Пловдив, Бургас, Благоевград и Стара Загора.

Те се появиха в последната Квалификация за София, този уикенд в събота и ето на следващия ден надиграха с безупречна техника и много хъс, съперниците в четвърт финалите „Четири пейки“ от Пловдив, което ги срещна с „Бул Маркет“ от Русе на полу-финалите, където победиха с 2:0 и грабнаха титлата на Националния финал.

„Бяхме много уверени още от събота, и тогава се зарекохме, че ще победим и че наистина ще достигнем до Бразилия. И успяхме!“ На въпроса какво биха попитали Неймар, ако имат тази възможност, Георги сподели „Какво го е направило толкова голям футболист, и в какво се крие тайната му, искаме да го чуем от самия него. „Неймар е страхотен футболист, който забавлява и вдъхновява всички почитатели на красивия футбол. Точно затова победата в неговия турнир е сбъдната мечта за нас и обещаваме, че ще дадем всичко от себе си и в Бразилия“, сподели капитанът на шампион.

Всичко започва точно преди 35 дни, на 09.04.2016 г. в морската градина във Варна. Отборите за първи път са предизвикани да играят футбол в нестандартния формат 5 срещу 5, без вратар, като всеки гол елиминира играч от противниковия отбор. Стилът на младият Неймар бе  цел на повече от 175 отбора от страната и близо 900 играча в собствени отбори. Турнирът подчерта много футболни умения и тънкости на техниката, и комбинацията от похвати, които вкарват топката в малка вратичка, съпроводени с уникални емоции, усмихнати и весели хора, един микс от енергия и мечти.

През юли българските шампиони заминават за родния град на бразилската звезда Неймар - Прая Гранде, където ще премерят сили с останалите близо 50 национални шампиони на държави от 6 различни континента. Залогът за първото място е среща с нападателя на Барселона във футболното сърце на Каталуния – стадон Ноу Камп.

Снимки: Liubomir Asenov / Red Bull Content Pool

6022 Преглеждания