Този уикенд!

Red Bull Карт Файт България 2017 е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натиснат педала на газта и да покажат пилотските си възможности на пистата.

Тази събота 16 септември, картинг писта Варна ще открие поредицата от състезания за майсторите-непрофесионални състезатели в този спорт в четири български града. На тази писта е изградил своите ненадминати умения един от най-успешните автомобилни състезатели у нас Павел Лефтеров, избран за двигател на събитието. Двете писти очакват участниците този уикенд с начало на регистрациите от 09:00ч. и официален брифинг от 09:30ч., воден от вещия водещ на събитието Веско Вълчев - спортен журналист от Дарик радио, с богат опит в моторните спортове и особено картинга. Класиралите се на първите три места регионално, преминават към Финала, където най-добрите 12 ще се борят за първото място.

Всички, преминали през индивидуални квалификации, със стремежа да достигнат до регионалните състезания, трябва да се регистрират в софтуера на FaceRacer.com/bg - мрежа за картинг любители и писти по света и у нас, с пълен достъп до информация за пистите, ранглистите и правилата.

327 участници са се надпреварвали във Варна, за да достигнат Регионалното. Тази събота 20 от тях  ще видим на откритата и с гледка към Черно море на картинг писта Варна. Тя е и най-дългата от общо четирите избрани писти. На втора позиция във временното класиране, изпъква името на дама.Калина Георгиева ще защити честта на нежния пол в този спорт, явно с достатъчно бензин в кръвта в първото издание от поредицата.

Стара Загора и картинг писта Биго карт посрещат Red Bull Карт Файт 2017 в неделя на 17-ти септември, с общо 22 състезателя във временното класиране. Там индивидуалните квалификации са все още отворени до събота 16-ти септември, а във Варна до 15-ти. Най-късно до 13:00ч.

ЗАПОЧВА СЕ! ОЧАКВАМЕ ВИ ЗA КАРТИНГ НАДПРЕВАРА!

• Правила и регистрация: www.faceracer.com/bg
• Следете ни във Фейсбук на: www.facebook.com
• Още от света на Red Bull: www.redbull.com
• Нужда от енергия и доза хумор? : mywings.redbull.com

ИНДИВИДУАЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ:
1. Варна - картинг писта Варна до 15.09.17
2. Стара Загора - картинг писта Биго карт до 16.09.17
3. Пловдив - картинг писта Лаута до 22.09.17.
4. София - София картинг Ринг до 23.09.17.

СЪСТЕЗАНИЯ:
Варна - 16.09.17.
Стара Загора - 17.09.17.
Пловдив - 23.09.17.
София - 24.09.17.
НАЧАЛО ОТ  09:00 ЧАСА

Победителят ще спечели незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия, където ще има възможността да тества и да се наслади на уникалното усещане да бъде пилот на KTM X-Bow. Наградите за подгласниците са осигурени от партньора на събитието Mobil1 и остават изненада.

Снимка: Red Bull Kart Fight, 2017, National Final - Ropaži, Latvia ~ redbullcontentpool.com