МЕГА ШОУ НА ФИНАЛА на RED BULL КАРТ ФАЙТ 2017

Кулминацията на КАРТИНГ НАДПРЕВАРАТА в едно с рождения ден на картинг писта ЛАУТА на 30-ти събота в Пловдив

Red Bull Карт Файт България 2017 е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натиснат педала на газта и да покажат пилотските си възможности на пистата.

Платформата, която дава крила на непрофесионални картинг пилоти обиколи 4 града през септември и привлече общо 374 участници в индивидуалните кръгове. Кулминацията е на 30-ти септември от 17:00 ч на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив.

Шампионатът се провежда с подкрепата и на първата в света социална мрежа за картинг любители FaceRacer.com.

Финалистите са 12 плюс 4 резерви, като всеки град излъчи по една резерва освен тримата в топ класацията. Регионалните квалификации във Варна, Стара Загора, София и Пловдив приключиха, а сред финалистите тях фигурира и представител на нежния пол – Калина Георгиева от Варна, която зае третото място на подиума. Последният регионален кръг се проведе в неделя 24.09 на най-модерната закрита картинг писта у нас – София Картинг Ринг. На първо място се класира бразилецът Марсео Сартори – който защити честта на своя идол Аертон Сена.

(Варна: картинг писта Варна)

Програмата е наистина грандиозна, благодарение на големия празник на пистата-домакин и 15-тия й рожден ден. След церемонията по награждаване, продължаваме с брейкденс танцьори, стънт и дрифт шоу, и много други изненади. Водещият Део, в акомпанимента на саксофониста Кирил Македонски ще тушират изобилния адреналин на картинг писта ЛАУТА с интригуващ сценарий и музикални импровизации. За първи път в България, ОМНИКАР БГ ще демонстрира техническите предимства на моторно масло Mobil 1™ чрез приложение с добавена реалност.

ПРОГРАМА 30 СЕПТЕМВРИ, КАРТИНГ ПИСТА ЛАУТА ПЛОВДИВ:

16:00 – РЕГИСТРАЦИЯ; Иво Цонев и Павел Лефтеров. Претегляне на картовете; жребий, демонстрация на старт от Льо ман
16:45  СВОБОДНИ ТРЕНИРОВКИ на финалистите заедно с Павел Лефтеров
17:00 – СТАРТ Квалификация, Първи и Втори манш
17:45  ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
18:00 – ФИНАЛИ
18:30 – НАГРАЖДАВАНЕ
18:40 – САКС, БРЕЙК, ДРИФТ
20:30 – ЗАКРИВАНЕ СЪС ЗАРЯ, ЛЕТЯЩИ ФЕНЕРИ И ТОРТА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

СЛЕДЕТЕ НИ ВЪВ ФБ НА: Red Bull KART FIGHT Bulgaria 2017
ФИНАЛНО СЪБИТИЕ: Red Bull Kart Fight Финал

ОЧАКВАМЕ ВИ ЗА ФИНАЛ НА КАРТИНГ НАДПРЕВАРА И РОЖДЕН ДЕН НА КАРТИНГ ПИСТА ЛАУТА!

Състезанието се състои от три етапа:
1. Индивидуални квалификации в четири града – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. Всеки, който иска да участва ще разполага с 14 дни, за да постигне най-добро време на някоя от пистите. 20-те най-бързи състезатели от всяка писта ще се класират за регионалните квалификации.
2. Регионални квалификации – Тримата най-добри пилоти от всяка писта ще се класират за Финала във Пловдив на 30-ти септември от 17:00ч.
3. Финал – Дванайсетте най-добри състезатели ще премерят сили, умения и издръжливост в надпреварата за титлата шампион на България. Победителят ще спечели незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия, където ще има възможността да тества и да се наслади на уникалното усещане да бъде пилот на KTM X-Bow. Наградите за подгласниците са осигурени от партньора на събитието Mobil1 и остават изненада.

Следете страницата на събитието тук: Red Bull KART FIGHT Bulgaria 2017
Още от света на Red Bull: www.redbull.com
Нужда от енергия и доза хумор?: mywings.redbull.com

Снимки: Red Bull, Red Bull Events

5948 Преглеждания