Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг надпревара – Red Bull Карт Файт България 2017. Сред докоснатите близо 400 любители на този спорт, състезанието в Пловдив бе за най-добрите от 4-те града в България – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. На пистата се събраха най-добрите сред най-добрите картинг любители, които се бориха за този финал почти месец. Те преминаха през индивидуални и регионални квалификации, за да се срещнат на трасето под тепетата. Кулминацията е на 30-ти септември на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив бе в условията на постоянен дъжд, което изведе най-техничните пилоти от общо 12 в челната тройка. 22-годишният Веселин Паунов от София, е големият победител с 42 т., който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от F1 в Австрия – Red Bull Ring – голямата награда, предоставена от организаторите. Той бе и най-младият състезател, много мотивиран и развълнуван от победата.

Това че беше мокро, направи карането супер технично и наистина различи бързите пилоти от най-бързите. Днес мина доста успешно за мен, но беше много трудно състезание и Мартин Манолов ми бе наистина сериозна конкуренция, не ми даде и момент спокойствие. При мокро трасе е много по-.различна самата траектория и си пролича кой може да се адаптира на пистата. За мен обаче дъждът бе шанс, защото съм наистина много добър при такива условия.– Веселин Паунов, победител.

На второ място e Мартин Манолов с 39 т. – представител на домакините – той ще има възможността да тренира на професионална конзола с водещия български мото пилот - Павел Лефтеров. Трети на стълбичката се каче Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 т. Той ще има възможността да се наслади на танцов спектакъл в София през октомври. Награди  отново предоставиха и партньорите на събитието Mobil1.

Целодневният дъжд не уплаши любителите на високите скорости, които искаха да чуят рева на моторите и да усетят мириса на изгоряла гума да проследят цялото състезание и да отпразнуват 15-годишнината на картинг писта ЛАУТА . Публиката на Картинг видя невероятни дрифт и стънт изпълнения, а също така се забавлява със страхотни брейк танцьори БезИменните и невероятен акомпанимент на саксофониста Кирил Македонски. Публиката получи своята доза хубави емоции и от неподражаемия Део. Шоуто завърши с ефектна заря, която отбеляза годишнината на картинг пистата под тепетата. Така най-кратко може да бъде определено събитието, провело се на картинг писта Лаута този уикенд.

Шампионатът се проведе с подкрепата и на първата в света социална мрежа за картинг любители FaceRacer.com. За първи път в България, ОМНИКАР БГ  демонстрира техническите предимства на моторно масло Mobil 1™ чрез приложение с добавена реалност.

Снимки: Любомир Асенoв ~ redbullcontentpool.com