antique-shop

Ако сте от любителите на вещи с история, то със сигурност ще бъдете изненадани да разберете, че в София има няколко страхотни места, където може да откриете истински съкровища. Не говорим за антиквариати и техните производни, а за магазинчета, създадени с кауза и събрали на рафтовете си забравени уникати за ценители.

Магазин „Рето"
Женски пазар, бул. „Стефан Стамболов"

barrel-of-fun-sunday-006

Магазинът е част от сдружение „Рето- Надежда", чиято дейност е свързана с оказване на безвъзмездна морална, материална и духовна помощ на хора в неравностойно социално положение, предимно токсикомани и наркомани. Събирането, реставрирането и продажбата на старинни мебели и всякакви интересни вещи е основната дейност, с която хората от комуната се издържат.

В магазинчето можете да срещнете както голям набор от имена, като Платон, Толстой или Маркес, така и всякакви предмети, стояли десетилетия в нечие мазе, красиво реставрирани и съживени.

Магазин „Бетел"
ул. Опълченска №76

P1030135 1

Подобно на „Рето", „Бетел" също е център за безвъзмездна помощ на наркозависими и зависими от алкохол. Това е християнска програма за безплатна рехабилитация, в която всеки желаещ по всяко време може да се включи.

image 615391

image 615430

Средствата получени от труда, който извършват хората, част от организацията и от продадените стоки в техните магазини се усвояват изцяло и единствено за нуждите на пребиваващите в центъра.

Сайтът на магазина - mebelibetel.hit.bg

Верига магазини „Супероказион"
жк Дружба 1, ул. Туше Делииванов №5
кв. Хаджи Димитър, на ул. „Скайлер" 41 (пак над Европа)

superokazion 1156 1

Това са 2000 кв. метра, в които може да откриете абсолютно всичко - мебели, чинии и чаши, черна и бяла техника, дрехи и обувки. Както и над 10 000 тома книги на цена под 1 лев.

Сайтът на магазина - www.superokazion.com