Тъй като повечето от нас дори не са запознати с детайлите, които оформят концепцията, стиймпънк стилът не е сред най-популярните в интериорния дизайн, въпреки че в световен мащаб набира все повече почитатели. Съчетаването на елегантни викториански аксесоари с промишлени елементи в структурни контрасти е вероятно най-близкото определение за тази тенденция.Тайната тук определено се крие в детайлите. На почит са приглушените неутрални цветове – кафяво, кремаво, черно, тъмночервено и тъмнозелено. Можете да изберете един от тях в зависимост от стаята, или в комбинация. Подходящи са и всички видове метални цветове.

Факт е, че старите мебели добавят особено очарование на всеки дом. Ако искате да създадете стиймпънк атмосфера, дори не мислете за закупуване на нови мебели, освен ако не са специфични за Викторианската епоха. Смело използвайте реставрирани. Кожата е почти задължително условие, тъй като придава не само елегантност, но и комфорт.

Викторианците са известни със страстта си към изобретяването на нови инструменти и приспособления, като най-хубавото е, че все още можете да ги намерите в антикварните магазини. Въпреки че много от тях вече не са функционални, можете да ги използвате като декоративни елементи - барометри, телескопи и пишещи машини, малки дървени кутии за бижута, вехти книги и тефтери, стари и много използвани глобуси. Стените украсете с колаж от стари стенни часовници, както и с черно-бели снимки в рамки, технически рисунки, географски карти. Рафтовете за книги могат да бъдат изработени от метални тръби, като за конструкцията им имате пълна свобода за развихряне на въображението.

Не бива да забравяме антрето и коридора. Вашият коридор ще изглежда по-красив и изискан, украсен с интересни хербарии в рамки.

   

Снимки: homedit.com, hotpads.com, realestateinvesting-gurureview.com, desiretoinspire.net, edisonavenue.net, cdlapa.blogspot.com, dpdomoy.ru