Шест характеристики на сапиосексуалните хора

Думата „сапиосексуалност“ идва от латинското „sapio“, – умен и разсъдлив. Това е човек, който се привлича сексуално от умни и разсъдливи партньори. Сексуалната възбуда на сапиосексуалните личности се заражда и натрупва благодарение на интелектуалното общуване. Умът е техният афродизиак. Без достатъчно философски елемент сексът за тях е просто сбор от безпорядъчни, безсмислени и бездушни телесни движения, лишени от смисъл.

За да разберете дали сте един от тези рядко срещани личности, сравнете навиците и предпочитанията си според следните признаци:

ПРЕДПОЧИТАТЕ БИБЛИОТЕКИТЕ ПРЕД БАРОВЕТЕ

Примерът с библиотеките и баровете е просто клише, за да се онагледи идеята, която е, че за вас има голямо значение това къде ще отидете и как ще прекарате времето си. Социалното общуване е от значение и това къде и с кого ще бъдете е добре премислено и обосновано, като не си губите времето със случайни хора и на случайни места. Ако предпочитате да запълвате свободното си време в разглеждане на музей например, вместо да прекарвате цяла нощ в дискотеките, заобиколен от хора, нямащи идея къде се намират и какво правят, шансовете да сте сапиосексуален, са много големи.

ПРЕДПОЧИТАТЕ ОСТРОУМНИ КОМЕНТАРИ ВМЕСТО СВЕТСКИ РАЗГОВОРИ

Формалните разговори на любовни срещи, особено на първите срещи, могат да бъдат най-висшата форма на скука, известна на съвременния човек. Първите любовни срещи те карат да се чувстваш по-скоро като на интервюта за работа. Сапиосексуалните личности се нуждаят не само от интелигентен разговор, но и от остроумни закачки. Остроумни закачки означава да си разменяте коментари, както боксьорите си разменят удари на ринга. Ключът тук е, че не само умеете да общувате, но умеете да общувате креативно. Ако остроумията и сарказмът са езикът, на който сте избрали да комуникирате, шансовете да сте сапиосексуален са по-големи, отколкото мислите.

ПРЕДПОЧИТАТЕ МЪЛЧАНИЕТО ПРЕД БЪРБОРЕНЕТО

Понякога най-добрата форма на общуване е мълчанието. Такъв е случаят, когато сте във връзка с някой, с когото не е необходимо да запълвате всеки един момент на мълчание с разговор. Понякога човек има нужда да бъде сам в собствената си глава, поне за малко. За да мисли, помечтае или просто да се отпусне и да се наслаждава на момента. Ако да се изтегнете на дивана и да четете заедно е вашата представа за щастие, шансовете да сте сапиосексуален са значителни.

СЪДЪРЖАНИЕ ПРЕД ПОПУЛЯРНОСТ

Последното нещо, от което сапиосексуалните личности се интересуват, са нещата, които са модерни. Разбира се, може да се намери сапиосексуален човек в дискотека, но почти гарантирано е, че той не иска да бъде там. Сапиосексуалните не могат да вървят с тълпата, както правят това другите. Отново, това се свежда до това как прекарвате времето си, което е от съществено значение. За тях има огромно значение на какви места ги канят хората, с които се срещат, защото това дава много информация за личността и вътрешните им потербности. Ако някога сте приемали покана за среща, само въз основа на избора на мястото, където са ви поканили, най-вероятно сте сапиосексуален.

ВКУСЪТ Е ПО-ВАЖЕН ОТ ТЕНДЕНЦИИТЕ

За сапиосексуалните е от огромно значение човек да си изгради сам индивидуален вкус, въз основа на вътрешния си свят и вътрешните си духовни потребности, а не да следва най-популярната тенденция за момента. Това означава, че предпочита да слуша жива музика, музиканти, които повечето хора не са и чували, отколкото да отиде на препълнен стадион или да слуша музикалните класации по радиото. Индивидуалният вкус е много важен. Трябва да се уверите, че човекът, с който се срещате най-малкото има сходен с вашия вкус, дори и само за да си гарантирате, че можете да тръгнете да пътувате заедно, без да ви се налага да търпите ужасна музика. По-важното е, че вкусът по отношение на музиката, филмите и изкуството по принцип, е това, което много лесно разкрива каква личност сте. Ако някога сте отказвали на потенциален партьор по-нататъшно взаимодействие, само на базата на музикалните му предпочитания, възможността да се сапиосексуален е много голяма.

ГРАМАТИКАТА ПРЕД СЕЛФИТАТА

Това е странно за много голяма част от хората. С появата на текстовите съобщения, едно от най-големите проблеми стана запазването на контрола върху писмения език. Ако неправилната употреба на писмения език, поради незнание, от хора, завършили средно образование, ви кара да желаете да преустановите задълбочаването на взаимоотношенията, шансовете да сте сапиосексуален са високи.

Източник: iheartintelligence.com
Изображения: bangyourart.com, sexualdisorientation.wordpress.com