Никому не е нужен онзи, който не е нужен на себе си ~ Михаил ЛАБКОВСКИЙ

Здравословният цинизъм на психолога с 30-годишен стаж Михаил Лабковский винаги предизвиква вълнения. Истината не винаги е приятна, особено, ако не е поднесена с финес. Ето някои полезни съвети, които могат да ни ориентират в житейската драма – без финес.

1. Никому не е нужен онзи, който не е нужен на себе си. А човек, който се приема такъв, какъвто е, живее пълноценен живот, независимо от всички възможни житейски проблеми.

2. Ако най-добрият секс, който имате се случва след скандал, това не е за дълго. Скоро ще останете само със скандалите.

3. Ако се чувстваме некомфортно с мъжа на първата, втората и третата среща, не си правете четвърта. На първа среща мъжът показва най-доброто от себе си, и ако на вас вече ви е неприятно общуването с него, нищо добро от тия отношения не предстои да излезе.

4. Относно младите, красивите и успели жени, които все не могат да си намерят партньор, защото са вдигнали летвата високо - това е неспособността им да създават отношения и страхът от такива изобщо.

5. Ние мерим любовта от равнището на страданията. А здравата любов – това е просто, когато си щастлив.

6. Ако искате да се омъжите, трябва да престанете да мислите за това. Същото е, както с всяко друго желание. У здравите хора ситуацията изглежда малко по-различно. Първо – те имат нужда да обичат. И с тази тяхна нужда за обич, намират хората, които наистина ги обичат.

7. Никога не се захващайте с женени мъже. Рибата се продава в рибния магазин, месото – в месния. Не си губете времето. Жененият мъж няма нужда от жена, той вече си има една в къщи.

8. Всяка, подчертавам – всяка жена, която с години си стои у дома и се грижи само за децата и домакинството, деградира. Това е неизбежно. В края на краищата, на мъжа ще му стане скучно с нея, ще я смята за глуповата, а от там до развода има една крачка. И забележете – първоначално мъжът за нищо не е настоявал, просто жената с радост е решила да си остане у дома по пантофи.

9. Самотата не е отсъствието на любов около вас. Това е отсъствие на интерес към себе си.

10. Всичко е просто – той е такъв, какъвто е, вие – такава, каквато сте. Или се чувствате добре заедно, или трябва да се разотивате. И това винаги е за предпочитане, преди да сте направили ипотека и да са се родили 2-3 деца.

11. Психически здравите хора се ориентират по своите чувства и винаги избират себе си. Нито красотата, нито любовта, изискват жертви. А ако изискват, значи това не е вашата история. Нямата такава цел, заради която да си струва да търпите каквото и да било в отношенията.

12. Какво трябва да правите, за да се омъжите? Винаги само едно – просто да бъдете себе си! Това е достатъчно. И по принцип, само заради това обичат.

13. Нормалният човек не продължава отношения, в които не го уважават. Впрочем, нормалният човек дори не започва такива.

Източник: fit4brain.com
Снимки: MIGnews, Исрагео

7466 Преглеждания