Ирина Медведева е дипломиран педагог-дефектолог и клиничен психолог. Дълги години работи в детска психиатрична болница, а през 1978 г. публикува първата си книга „Помисли, кажи, направи”, насочена към подрастващите. Понастоящем 68-годишната Медведева е директор на Обществения институт по демографска сигурност в Москва и е добре позната с активната си обществена и творческа дейност като писател и драматург. Изключително популярни са книгите и статиите й, свързани с агресията, срамежливостта, ината и ревността при децата, преодоляването на поведенческите проблеми и психологически затруднения чрез арт-терапия и куклено изкуство. Ирина Медведева има диагноза за пропагандираните модели на либерално възпитание и сексуална култура, които споделяме с вас.

Живеем в свят, в който грубите психични симптоми, именно тези, които принадлежат към истинската психиатрия, се превръщат в еталон за мода и поведение. Разрушаването на нравствеността задължително води след себе си различни психични деформации, убедена е Медведева, по чиито думи днес младото поколение и децата са подложени на изкуствена психическа зараза. Понякога това се предлага под формата на „сексуално просвещение”, провокиращо нравствеността на хората, но облечено в много красиви хуманистични уловки.

„Обърнете внимание, колко активно днес се пропагандира немърливостта – мръсните мазни коси, скъсаните джинси, блузи и какво ли още не. В психиатриите хората знаят, че в историята на заболяването има такава графа – чистота на болния. Ако пациентът не се вълнува от личната си хигиена, това е признак за тежко психично разстройство. Когато някой постоянно носи разни  дрипи и парцали, не се къпе, закопава си копчетата накриво, това също е психичен симптом, който за съжаление в днешно време се превръща в качество на младежката мода.

Ако искате, да вземем и героите на повечето трилъри и екшън филми – тези свръхестествени човеци, които решават своите проблеми, като унищожават всичко живо по пътя си. В психиатрията този ефект се нарича хипоидна шизофрения – той съчетава юношеската патологична жестокост с патологичната умора на сърцето  – т.е. патологично безчувствие.

Друго качество на човека – излишният рационализъм, днес се налага като прагматизъм. Това също е признак на шизофрения. Обикновеният човек често си мисли, че шизофреникът е ирационален. Шизофреникът е твърде рационален, но при това – безчувствен. И точно това - „По-малко емоции, повече прагматизъм” е призивът, който ръководи днес младите хора, а това е много тежък симптом.”

Какво означава унищожаване на интимния срам от гледна точка на психиатрията? По думите на Ирина Медведева, това е не просто толерирането и налагането на различните видове извращения, широко прокламирани от медии, телевизии и кино, но и популяризирането на сексопатологични отклонения. А сексопатологията е част от психопатологията.

Но най-главната причина за унищожаването на интимния срам е, че разказвайки на младите хора за безопасния секс, ги подтикваме към неконтролирано удовлетворяване на сексуалния им интерес, принизявайки ценностите на семейно-брачните отношения, които се явяват важен елемент в изграждането на нормална психика. А всяко липсващо звено води до различни нарушения и е болезнено за цялата психика. В частност, този процес води до умствена деградация и деморализация на цялото общество.

Снимки: pereprava.org, Журнал "Вверх"