Първият ден на годината съдържа като зародиш развитието на всички следващи го дни ~ Омраам Микаел АЙВАНОВ

„Ето защо внимавайте и изживейте този ден в просвещение, обич и хармония…”

За Първия ден от Новата година, с думите на българския окултист, духовен учител, философ, педагог и астролог.

1-ви Януари

Внимавайте много за начина, по който прекарвате първия ден от Новата година, защото този ден има толкова голямо значение за останалите дни от годината, колкото моментът на раждането на човека е важен за целия му живот. Животът на всеки човек е белязан от влиянието на звездите в момента на неговото раждане. Следователно развитието на един живот е заложено като зародиш още от самото му начало. В това се съдържа и смисъла на хороскопа. В една по-намалена схема първият ден на годината съдържа като зародиш развитието на всички следващи го дни. Ето защо внимавайте и изживейте този ден в просвещение, обич и хармония. Постарайте се с молитви, медитации, песни, добри мисли и чувства през целия ден да оставите върху него светли отпечатъци, които ще повлияят благотворно на всички останали дни от годината.

С въображение и мисъл можете да подготвите бъдещето си от днес. Имате възможност да изберете най-добрата посока и да призовете Небето за добродетели и условия, които ще ви позволяват да се изявявате като същество на добротата, мира и светлината. Разбирането ви за тази абсолютна истина са от решаващо значение за вашето бъдеще. Един истински Посветен търси божественото съвършенство и хармонията. Той знае, че ги има навсякъде в природата и в човешкото тяло. Една добра мисъл, едно добро чувство никога не остават без последствие. Всичко оставя следи.

Свикнете да възприемате нещата от вашето ежедневие като една материя, върху която трябва да работите. Да преобразите всичко онова, което трябва да извършите, онова, което трябва да преживеете, съществата, с които ви е отредено да съжителствате или да срещате. Не се задоволявайте безропотно да приемате всичко така, както ви го сервират, да се примирявате с всичко, което ви сполетява. Не оставяйте пасивни. Мислете винаги как да добавите един елемент, който би могъл да раздвижи, да съживи, да одухотвори тази материя, защото истинският духовен живот се състои в способността да се вложи в дейността един фин елемент, способен да пренесе тази дейност в един възвишен план. 

„Ами медитациите, молитвите, за какво са?” - ще попитате вие. Точно те ще ви послужат да уловите тези фини и чисти частици, които ще ви позволят да придадете на вашите действия нови измерения.

Снимка: omraam-words-of-light.org

23838 Преглеждания