Не съди човека, докато не извървиш една миля в обувките му ♥ Джон КЕХОУ

„Във взаимоотношенията, както и във всичко друго, ние получаваме точно това, в което вярваме, за което мислим, което очакваме.“

Всеки човек е специален, уникален и заслужава уважение. Всеки човек е звезда. Вашият съпруг. Вашата съпруга. Вашите родители са също специални и уникални и заслужават уважение. Всеки от вашите приятели, вашият шеф, сервитьорката в ресторанта, шофьорът на такси, умиращият старец, съседското момче — всички те са специални, уникални и достойни за уважение.

Осъзнаването на факта, че всеки човек е специален, независимо от това кой е и какво положение заема в обществото, променя отношението ни към хората. Започваме охотно да им засвидетелстваме дължимото уважение. Те може и да не знаят, че са специални или да не показват това чрез поведението си, но ние го знаем и се отнасяме към тях по съответния начин.

Научете се да виждате повече, отколко всеки човек сам вижда в себе си. Всеки носи зрънцето, от което да поникне величие и вие давате шанс на хората, когато видите потенциала им зад недостатъците и проблемите, когато видите душата им, тяхната вътрешна красота и техните таланти.

Когато гледате на хората като на достойни за уважение, те са склонни да ви доказват, че наистина са такива. Вие давате на хората шанс да ви показват най-доброто от себе си, виждайки величието в тях. Възможно е те самите да не се смятат за велики или уникални. Може би се чувстват безполезни. Тогава бъдете тяхното огледало! Покажете им, че виждате техния потенциал. Направете го чрез своите постъпки, думи, мисли и чувства. Животът на всеки човек е важен. Всеки има какво да допринесе. Осъзнайте, че всеки човек е специален и нека това определя отношението ви. Вашата поддръжка може да даде тласък или да се окаже преломен момент в нечий живот, затова не позволявайте външната обвивка на човека да ви заслепи и да не видите неговото величие. Повярвайте в него и той ще ви покаже най-доброто от себе си.

Човешко същество: отнасяйте се с внимание

Ние, човешките същества, сме много чувствителни създания. Ако се съмнявате, погледнете себе си и осъзнавате колко е лесно да ви обидят или да ви причинят болка. Когато човек е наранен, той наранява и другите. Открих това, наблюдавайки внимателно самия себе си. Винаги когато бях жесток или причинявах някому болка, беше, защото аз самият страдах.

Спомнете си това, когато следващият път някой ви причини нещо неприятно. Запитайте се каква болка може да изпитва този човек и се отнесете към него с любов и състрадание. Не е лесно, когато те боли отвътре. Ние не знаем какви страхове, белези, разочарования и трудности носят хората у себе си. Както се казва: „Не съди човека, докато не извървиш една миля в обувките му.“

Една жена, която посещаваше моя курс „Движещата сила на мисълта“, планираше да напусне работа, защото нейна колежка й беше много неприятна. Моята ученичка изпитваше силна неприязън към въпросната жена, всъщност те дори не си говореха. Така продължавало почти година, докато тя не решила да опита нещо различно. Осъзнавайки, че колежката й би могла да е недоброжелателна поради някаква дълбока вътрешна болка, моята ученичка започнала да мисли за нея с доброта и отхвърлила старото чувство на негодувание. Всеки път, когато нейната колежка се държала недоброжелателно, тя мълчаливо й изпращала любов чрез мислите си. Престанала да реагира остро и да се засяга, постоянно й давала възможност да се разкрие, помнейки, че вътрешно тя била специална, уникална, достойна за уважение. Всяка вечер тя си представяла тази жена като мила, приветлива и любяща, знаела, че по своята същност колежката й е именно такава. Тя визуализирала как двете стават добри приятелки. В края на краищата, веднъж тя се приближила до нея, извинила й се, че не са си говорили и й казала, че иска да бъдат приятелки. Колежката й останала изненадана и нищо не отговорила, но само за няколко дни нейното отношение се променило. Сега те са приятелки и атмосферата в работата е приятна.

Това се случва постоянно. Не мога да изброя колко пъти съм чувал подобни истории от хора, които са променили своите взаимоотношения, променяйки мислите си и отношението към другите.

Когато вие променяте своите мисли за хората, те също се променят спрямо вас

Човешките същества сме толкова чувствителни помежду си на много нива, че сме особено възприемчиви към мислите, които имаме един за друг. Ако връзката ви с любимия човек, вашия приятел, делови партньор, колега или родител не е такава, каквато бихте искали да бъде, вгледайте се по-внимателно в мислите на подсъзнателно ниво, които пораждате за конкретния човек. Може би здраво сте прегърнали и даже пресилвате качествата, които не ви харесват в него.

Във взаимоотношенията, както и във всичко друго, ние получаваме точно това, в което вярваме, за което мислим, което очакваме. Във всяка връзка съществуват множество възможности, ако сте готови да експериментирате със своите мисли. Визуализацията ви позволява да си изградите нови начини на мислене и да станете господари и съзидатели на вашите взаимоотношения. Създавайте нов тип отношения, недейте просто да реагирате.

Избрано от: „Подсъзнанието може всичко“, Джон Кехоу, изд. Феникс Дизайн
Снимка: learnmindpower.com

7222 Преглеждания