Екатерина Велика, Елизабет II, Шарлот Бронте, Марта Греъм, Евита Перон, Катрин Хепбърн, Одри Хепбърн, Ела Фицджералд, Барбара Стрейзън, Мишел Пфайфър, Пенелопе Круз, Адел, Ениа, Габриела Сабатини

Екатерина II Велика (Екатерина Алексеевна)

Планетите на любовта 

„Не нарушавай равновесието“ – това е моят девиз. Искам животът ми да бъде сигурен, стабилен и надежден - точно като мен самата. Целта ми е да съхраня всичко, което ме заобикаля. Веднага познавам кое е добро — независимо дали се отнася до пари, облекло, работа, градина или мъж. Когато открия нещо, което да ми харесва, аз не го изпускам. Помагат ми и разумът, и сетивата. Колкото до чувствата, искам да подчертая, че имам силно развита сетивност – обичам да усещам нещата около себе си. Предпочитам голямото и удобно кресло, в което да се отпусна, отколкото нестандартния фотьойл с модерен дизайн. Избирам масивното и солидното. То ме кара да се чувствам добре, което означава- сигурна.

Обичам да живея здраво стъпила на краката си, заобиколена с удобства. Стабилността, която излъчвам, влияе приземяващо на обкръжението ми. Инстинктивно се грижа за околните. Храня всички – с духовна и материална храна. Аз съм земна и честна, не бих подвела никого. Давам полезни съвети. Отдалече различавам фалшивото и го ненавиждам. Моите сетива имат голяма чувствителност и усетя ли, че нещо или някой са неистински, аз не си губя времето с тях.

Обичам трайните и изискани неща. Уважавам традициите и не приемам промените. Само динамит може да ме откъсне от навиците ми. И само взривно въздействие, може да промени стереотипния ми начин на мислене и преживяване. Аз продължавам да реагирам по инерция, дори когато усещам, че е по-добре да се откажа. Необходимо ми е дълго време, за да се подготвя, но след като свикна с мисълта за предстояща промяна, тя е окончателна за мен. Тогава мога да напусна и работата, и мъжа си.

Аз съм първична. Нуждая се от много прегръдки и докосвания. Храната има голямо значение за мен: начина на нейното приготвяне, продуктите, количеството. По природа съм внимателна и винаги се старая да бъда мила. Мъжете в моя живот са силни и уравновесени. Понякога това са хора, влюбени в земята и природата. Но каквито и да са, аз имам предпочитание към сериозните мъже с чувство за отговорност, изцяло отдадени на работата си. Би било добре, ако имат пари и земя, но най-важното, което трябва да притежават, е усет за стойностите в живота и умение да го доказват чрез действията си или чрез спестовните си книжки.

От: „Планетите на любовта”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Изображение: 18th Century Portrait of Empress Catherine II of Russia, en.wikipedia.org