Научих се да бъда щастлива, независимо дали в живота ми има мъж ♫ Тина ТЪРНЪР

В края на годината Тина Търнър ще отпразнува своя 77-ми рожден ден. Но имат ли музикалните тайфуни възраст? Не, разбира се. Те минават с бясна скорост, никога не се заседяват и оставят развълнувани вълни от почитатели. Животът на Тина е низ от стремителни възходи на сцената, пропадане в тъмните дълбини на семейния тормоз и блестящ урок по оцеляване и борба. Яростна, неуморна, женска битка – в името на щастието, музиката, майчинството. През 1985 г., на бляскаво парти на музикалния лейбъл EMI в  Лондон, Тина среща мъжът, с когото ще открие своето дългочакано щастие. Немският музикален продуцент Ервин Бах е със 17 години по-млад от носителката на 8 награди „Грами”, а това е любов от пръв поглед, която продължава и до днес. Ервин категорично отказва да коментира личния си живот пред медиите, а Тина е кратка и лаконична. „Какво харесвате най-много в Ервин?” – „Него самият!”. „А тайната на вашата любов” – „Ние сме едно.” Така отговаря Тина. След 27 години заедно, през юли 2013-та, двамата се вричат един на друг на две церемонии – светска и будистка, която се състои в имението на Тина и Ервин на брега на езерото в Цюрих.

За любовта, възрастта и усещането за младост, откровено с Тина Търнър.

♪  Щастието  това е състояние на душата и осъзнат избор. Ние имаме право да бъдем щастливи и сами избираме дали искаме да сме такива или не.

♪  Ако се грижите за себе си, независимо на колко години сте  40, 60 или 70, вие винаги ще изглеждате и ще се чувствате добре. В наши дни можем да си позволим да изглеждаме на толкова години, на колкото желаем.

♪  Вървете в крак с времето, купувайте си неща, които ви подхождат, позволете си да се чувствате млади.

♪  Никога няма да се отдам на старостта – докато не остарея.

 

♪  Научих се да бъда щастлива, независимо дали в живота ми има мъж.

♪  На 70 години живея по-добре, отколкото когато бях на 30. Вече няма какво да доказвам, а за успехите си мога да благодаря единствено на себе си.

♪  Разбира се, че остарявам – неизбежно е. Но нима това е проблем? Няма значение  колко са свещичките на тортата, по-важно е да имаш сили да ги духнеш.

♪  Трябва по-често да се усмихваме и още по-често да се срещаме с приятели.

 

♪  Не  се страхувам от старостта. На 50 се чувствах като на 30, на 70 усещам себе си като 50-годишна жена.

♪  Поддържайте фигурата си. Ако изглеждате добре, самочувствието ви също ще е на ниво, а това може да е само от полза. Аз никога не се безпокоя за възрастта си.

♪  Да, признавам, че съм много суетна. Когато погледна в огледалото, искам да видя красиво лице.

 

Снимки: tinaturnerblog.com, huffingtonpost.com, abcnews.go.com, vogue.it, fanart.tv

102268 Преглеждания